Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щодо подій на території ТЦ «Барабашово»

Щодо подій на території ТЦ «Барабашово»

Національною поліцією України відкрито низку кримінальних проваджень.

Інформацію про подію на території ТЦ «Барабашово» внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 293 («групове порушення громадського порядку»)  Кримінального кодексу України. Про це повідомили в ГУ Національної поліції в Харківській області. Також слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 125 («умисне легке тілесне ушкодження»), за ч. 2 ст. 345-1 («погроза або насильство щодо журналіста»), ч. 1. ст. 171 («перешкоджання законній професійній діяльності журналістів») та ч. 2 ст. 187 («розбій»).

За даними Національної поліції, у результаті подій, які сталися 7 червня на території ТЦ «Барабашово», постраждало 9 осіб, у тому числі 36-річний оператор одного з харківських телеканалів. Голова ХОДА Юлія Світлична звернулась до керівництва правоохоронних органів Харківської області – Національної поліції та обласної прокуратури – щодо необхідності приділити особливу увагу розслідуванню всіх обставин інциденту, в якому постраждав співробітник ЗМІ.

Повідомлення про збір громадян на території торговельного центру у Харкові надійшло до поліції 7 червня близько 19:20. Група невідомих зайшла на територію ринку для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями. Згодом перемови перейшли в конфлікт.