Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ОСББ та ЖБК закликають взяти участь в обласній програмі та отримати «теплі» кредити

ОСББ та ЖБК закликають взяти участь в обласній програмі та отримати «теплі» кредити

Фінансування на ці цілі виділили з обласного бюджету - 2019.

На фінансування Програми стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій у 2019 році виділено 1,4 млн грн.

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, у 2018 році компенсацію з обласного бюджету за «теплими» кредитами згідно з програмою отримали 42 ОСББ та ЖБК області, загальна сума компенсації склала понад 1,7 млн грн.

«Участь в урядовій та обласній програмах «теплих» кредитів - це нагода значно заощадити при впровадженні енергоефективних заходів, зменшити комунальні рахунки та підвищити комфорт в оселях», - відзначили в Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

Нагадаємо, з обласного бюджету відшкодовується 20% суми кредиту, залученого ОСББ/ЖБК на придбання енергоефективних обладнання та матеріалів. Крім цього, ОСББ та ЖБК області можуть отримати від 40% до 70% від вартості придбаного енергоефективного обладнання та матеріалів з державного бюджету. У 2019 році на реалізацію Урядової програми «теплих» кредитів для впровадження енергоефективних заходів у багатоповерхівках ОСББ та ЖБК виділено 190 млн грн.

Фото засідання ХХ сесії Харківської обласної ради