Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала із завершенням школи учнів Дергачівського ліцею №3

Юлія Світлична привітала із завершенням школи учнів Дергачівського ліцею №3

24 травня під час робочої поїздки на Дергачівщину голова ХОДА завітала на свято Останнього дзвоника до найбільшого навчального закладу району.

Цього року 33 тисячі випускників завершують школи Харківщини (12 тис. 11-класників та майже 21 тис. 9-класників).

«Ми дійсно пишаємося нашою загальноосвітньою школою, адже Харківська область декілька років поспіль посідає перше місце в країні за доступністю та якістю освіти, - відзначає голова ХОДА Юлія Світлична. - Наші вчителі - найкращі, а учні - найрозумніші».

Звертаючись до випускників Дергачівського ліцею № 3, керівник області побажала їм знайти себе в житті, завжди залишатися людьми та бути корисними суспільству.

«Кожен з ваших батьків був на вашому місці та кожен знає, як це. Хочемо сказати вам, як дорослі, одне: завжди вірте в свої сили, слухайтеся своїх вчителів, покладайтеся на своїх батьків – вони завжди будуть з вами - і в скрутну хвилину, і в хвилину радості, - сказала Юлія Світлична. - Хай здійсняться ваші мрії та сподівання, які ви покладаєте на доросле життя. А ваші батьки хай завжди пишатимуться вами!».

Батькам школярів голова ХОДА побажала здоров'я, натхнення та віри у своїх дітей, а вчителям – наснаги, терпіння й сил для подальшої роботи. Керівник області також повідомила учасникам і гостям свята приємну новину.

«Ми пропонуємо зробити поряд з вашою школою парк відпочинку, - сказала Юлія Світлична. – Питання щодо виділення фінансування винесемо на найближчу сесію обласної ради 30 травня та вже цього року розпочнемо створювати парк, який буде доступним для всіх дергачівців».

Цього року школи Дергачівського району випускають 309 11-класників. У Дергачівському ліцеї № 3 – 48 випускників, з яких 4 завершують навчання з відзнакою. Директорка закладу Олена Калашник відзначає – в останні роки обласною та районною владою було зроблено багато для розвитку ліцею.

«Найбільші зміни в нашому закладі почали відбуватися в 2018 – 2019 роках. За цей час відремонтували фасад, будівлю утеплили, замінили всі вікна на енергоощадні, - розповіла Олена Калашник. - Також у нас з’явився футбольний майданчик зі штучним покриттям, а зараз ведеться ремонт тиру. Загалом робиться все для наших дітей, для нашого майбутнього. І ми дуже вдячні за це голові Харківської ОДА Юлії Світличній та нашому голові РДА Костянтину Жидкову».

Костянтин Жидков, у свою чергу, повідомив, що розвиток закладів освіти в районі триватиме.

«За допомогою Юлії Світличної зробимо все, щоб матеріальна база наших шкіл поліпшувалася, щоб 1 вересня діти повернулися до відремонтованих класів. Уже багато зроблено, й багато роботи ще попереду. Усі школи району будуть утеплені, ще багато класів будуть відновлені відповідно до концепції Нової української школи, також закупимо нове обладнання», - сказав голова Дергачівської РДА.

Під час святкового заходу Юлія Світлична передала 5 кращим учням ліцею (переможцям спортивних та інтелектуальних змагань) цінні дарунки від «Приватбанку» та компанії Mastercard – сучасні планшети.

Більше фото