Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА відзначили кращих банківських працівників регіону

У ХОДА відзначили кращих банківських працівників регіону

Урочистості з нагоди Дня банківського працівника України відбулись 20 травня за участю першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Розпочинаючи захід, Марк Беккер передав вітання та найкращі побажання з нагоди професійного свята від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Без функціонування банківської системи неможливе існування жодної країни, - зазначив Марк Беккер. – Ви берете активну участь у соціально-економічному розвитку Харківщини, яка вже третій рік поспіль займає першу позицію з цих показників серед інших регіонів України».

За словами першого заступника голови ХОДА, банківська система представлена у Харківській області  47-ма банками з та майже 620-ма відділеннями, в яких працює понад 10 тис. професіоналів.

«На черговому Міжнародному економічному форумі, що пройшов восени у Харкові, голова представництва Європейського Союзу Хюг Мінгареллі відзначив високий рівень праці банківської системи як Харківщини, так і України в цілому, - сказав Марк Беккер. – Це має підтвердження у співпраці між Європейським інвестиційним банком, Європейським банком регіонального розвитку та показує великий кредит довіри від європейських партнерів».

За його словами, це стало можливим завдяки тому, що в банках регіону працюють справжні знавці своєї справи, відповідальні та чесні працівники.

«Ми зустрічаємо наше свято з гарними результатами, адже вперше за 5 років банки працюють у прибуток. У Харківській області це стало можливе лише завдяки співпраці з органами влади, - зазначила голова наглядової ради АТ «Мегабанк» Олена Жукова. – Два роки тому, під час святкування Дня банківського працівника України, ми підписали меморандум про співпрацю між Харківською ОДА, Харківським банківським союзом, Харківським університетським консорціумом та  Харківським інститутом банківської справи, результатом якого має стати підвищення рівня фінансової грамотності серед населення».

Вона зазначила, що завдяки меморандуму про співпрацю був проведений турнір на Кубок голови ХОДА Юлії Світличної з фінансової грамотності, відкрито навчально-тренувальний банк на базі ХІБС та низка інших заходів.

У ході урочистого прийому кращих банківських працівників регіону відзначено почесними нагородами Харківської обласної державної адміністрації.