Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

15 травня до першого заступника голови ХОДА зверталися переважно з питаннями, які стосувалися земельних відносин.

Так, житель Харкова, учасник бойових дій на території інших держав звернувся за допомогою в отриманні 2 га земельної ділянки для створення особистого селянського господарства. Марк Беккер відповів, що сьогодні чинним законодавством передбачена видача земельних ділянок воїнам АТО/ООС.

«Ви можете отримати земельну ділянку в разі проведення земельних торгів. За правилами аукціону, 25% від кількості заявленої для продажу землі призначені для пільгового контингенту громадян. Залишайте вашу заяву, ми обов'язково внесемо вас до відповідного списку», - відповів заявнику перший заступник голови ХОДА.

З питанням виділення земельного паю для своєї родички звернувся учасник бойових дій - воїн АТО/ООС, який проживає в Первомайському районі. За його словами, належні йому 2 га він вже отримав. Марк Беккер зазначив, що отримати пай жінка зможе тільки в разі, якщо її право на землю визначене загальними зборами, які відбулися під час розподілу ділянок.

Крім того, на прийом до першого заступника голови ХОДА зверталися фермери. Так, житель Харківського району, який має в розпорядженні 2 га землі, просив допомоги в придбанні додаткових земельних ділянок, а також консультацій щодо державних програм, що субсидують фермерські господарства. Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр, сьогодні для допомоги фермерам є 7 відповідних програм.

З питаннями оформлення землі й нерухомості до Марка Беккера звертався фермер з Лозівського району. Це та інші питання, які були озвучені під час прийому громадян, перший заступник голови ХОДА пообіцяв детально вивчити і надати заявникам відповіді та можливу допомогу в рамках законодавства України.