Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп'янському районі визначили нерентабельні котельні та топкові

У Куп'янському районі визначили нерентабельні котельні та топкові

2 квітня заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко провів нараду з керівництвом міста та району з підготовки до опалювального сезону 2019 - 2020 років.

Євгеній Шахненко зазначив, що Куп'янський район залишається складним щодо забезпечення теплопостачанням, бо тут велика кількість котелень і мереж вже зношені й знаходяться в аварійному стані.

«У цілому опалювальний сезон пройшов задовільно, але ми провели аналіз і виявили недоліки, які заважали якісному теплопостачанню. Так, у Куп'янську близько 4 котелень не є перспективними і опалюють малу кількість квартир. У зв'язку з цим зростає тариф на опалення для населення. Тому ми хочемо перевести частину абонентів на індивідуальне газове або на індивідуальне електроопалення», - зазначив Євгеній Шахненко.

Зараз фахівці сфери ЖКГ проводять необхідні розрахунки, спілкуються з жителями. Дані вивчають по кожній котельні й по кожному будинку, розглядаючи всі аварійні ділянки системи теплопостачання і готуючи необхідну документацію.

«Ми будемо шукати джерела фінансування в міському та районному бюджетах, звертатися до депутатського корпусу обласної ради. Я буду доповідати главі області Юлії Світличній щодо наявних проблем, щоб ми більш якісно й надійно підготувалися до наступного опалювального сезону», - сказав Євгеній Шахненко.

Він також зазначив, що в цілому в області, завдяки проведеній роботі з підготовки систем і котелень, опалювальний сезон пройшов задовільно, без серйозних відключень й поривів.

«Цьому передувала серйозна робота. За останні 2-3 роки ми перевели на індивідуальне газове та електроопалення житловий фонд Дергачівського, Барвінківського, Шевченківського районів, було відремонтовано багато котелень. Тільки в минулому році були переведені на альтернативні джерела опалення близько 21 котельні та топкової. Ця робота буде продовжуватися й далі - ми будемо оптимізувати систему опалення міст та сіл», - розповів заступник голови ХОДА.

Зокрема, за його даними, у місті Куп'янськ зараз проводиться тендер, і вже зроблено техніко-економічне обґрунтування на будівництво міні-ТЕЦ на альтернативних джерелах - трісці, лушпинні, пелетах.

«Завдяки роботі міні-ТЕЦ понад 8 тисяч абонентів в селищі Ківшарівка зможуть отримувати якісне теплопостачання за помірним тарифом», - зазначив Євгеній Шахненко.