Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реконструкція поліклініки Вовчанської ЦРЛ вийшла на завершальний етап

Реконструкція поліклініки Вовчанської ЦРЛ вийшла на завершальний етап

З ходом ремонтних робіт ознайомився заступник голови ХОДА Михайло Черняк, який 28 березня відвідав район з робочою поїздкою.

«Поліклінічне відділення Вовчанської ЦРЛ багато років чекало на ремонт. Частина будівлі, в який розташовано заклад, була збудована у 1904 році. Друга частина добудована в 1960-х роках, але також вже прийшла в непридатний стан, оскільки будівлю ніколи капітально не ремонтували. У поліклініці, яка обслуговує від 600 до 900 пацієнтів на день, навіть не було санвузла - він знаходився у дворі закладу. Тому головою ХОДА Юлією Світличною було прийняте рішення підтримати заклад. До фінансування долучилися також місцевий бюджет та наші міжнародні партнери – німецька організація GIZ», - розповів Михайло Черняк.

Ремонтні роботи в закладі стартували у 2017 році. Тут проведено повну реконструкцію: від заміни даху та укріплення фундаменту до перепланування та оздоблення внутрішніх приміщень. Повністю завершити роботи будівельники обіцяють вже влітку.

«Ми бачимо динаміку та системність змін у медичній сфері Харківщини, які відбуваються протягом останніх років. Якщо ще у 2014 році район отримав на медицину 24 тис. грн, то в минулому році це було 38 млн грн, - розповів голова Вовчанської РДА Віталій Мірошник. – Що стосується цього надважливого об’єкта, то тут не тільки зроблено ремонт, вже виділені кошти на закупівлю обладнання та меблів. Ми також зверталися до голови ХОДА Юлії Світличної з проханням допомогти з обладнанням, і я впевнений, що область нас підтримає. Бо ми сьогодні працюємо на Харківщині однією командою, яка демонструє реальні справи».

У минулому році у Вовчанській ЦРЛ також було відремонтоване об’єднане відділення хірургічного профілю.

«Декілька років тому будівля, в якій розташоване відділення, нагадувала руїни, вона не знала ремонту довгі роки. Тут були палати на 10-12 чоловік, умови жахливі, - розповів завідувач відділенням Віктор Черниш. – У нас було проведено максимально капітальний ремонт. Це титанічна глобальна праця, внаслідок якої ми маємо найсучасніше відділення, яке відповідає європейським нормам».