Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання будівництва медичних амбулаторій розглянули під час селекторної наради Мінрегіону

Питання будівництва медичних амбулаторій розглянули під час селекторної наради Мінрегіону

Захід відбувся 26 березня під керівництвом заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Льва Парцхаладзе.

Під час заходу обговорили питання реалізації реформи зміцнення сільської медицини, зокрема, будівництва сільських амбулаторій. У Мінрегіоні зауважили, що всі будівлі повинні відповідати загальному стандарту.

«Кожна область отримала від нас перелік рекомендацій щодо зовнішнього вигляду та внутрішнього наповнення медичних закладів. Усі вони повинні бути виконані», - зазначив Лев Парцхаладзе.

Він також зауважив, що всі ремонтні роботи мають бути виконані вчасно.

Заступник голови ХОДА Вадим Данієлян зазначив, що на території Харківської області розпочато будівництво 30 амбулаторій.

«13 амбулаторій - з житлом для 1 сімейного лікаря та 17 – з житлом на 2-х лікарів. Усього на території області заплановано відкрити 50 нових амбулаторій загальної практики - сімейної медицини», - сказав Вадим Данієлян.

За його даними, найближчим часом будівництво амбулаторій має бути завершено у Балаклійському, Красноградському, Краснокутському, Куп’янському районах та Зачепилівській ОТГ.