Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна дитяча лікарня №1 отримала сучасний рентген-апарат

Обласна дитяча лікарня №1 отримала сучасний рентген-апарат

Нове обладнання дозволяє зменшити дозу опромінення дітей при рентгенографії в 4 рази та проводити дослідження навіть немовлятам.

Харківську обласну дитячу лікарню №1 20 березня відвідала голова ХОДА Юлія Світлична. Вона поспілкувалася з колективом закладу та його керівництвом, а також ознайомилася з результатами проведених ремонтних робіт і новим обладнанням, що було закуплене для лікарні коштом обласного бюджету. Серед оновлень лікарні - відремонтований рентген-кабінет із сучасним обладнанням.

«Новий рентген-апарат просто чудовий, - поділилася головний лікар ОДКЛ № 1 Оксана Піонтковська. - Він відповідає всім сучасним вимогам – у першу чергу, вимогам безпеки. При проведенні цифрового дослідження дозове навантаження на дітей значно менше, ніж при проведенні класичної рентгенографії - в середньому зменшення в 4 рази, що особливо важливо в педіатрії. Трубка обертається на 360 градусів, це дозволяє проводити дослідження діткам у вимушеному положенні - на візках, реанімаційним хворим. Є підставка для новонароджених. Ми просто щасливі. Ми шалено вдячні облдержадміністрації та Юлії Олександрівні за те, що щороку оновлюємо нашу матеріально-технічну базу сучасним цифровим обладнанням».

Юлія Світлична зазначила, що щорічно обласна дитяча лікарня №1 приймає близько 120 тисяч пацієнтів - не тільки з Харківської області, а й із зони ООС. Тому розвитку цієї установи й оновленню обладнання в ній приділяється особлива увага.

«Ремонт медичних установ є пріоритетним завданням розвитку Харківської області. Ми продовжимо ремонтувати установи та паралельно оснащувати їх якісним, сучасним обладнанням, - запевнила Юлія Світлична. - На 2019 рік ми запланували ремонти 73 медичних об'єктів по всій області - і часткові, й капітальні роботи. Також продовжимо закуповувати нове обладнання».

Більше фото