Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2019-му ремонтуватимуть дороги на Лозову та Козачу Лопань, а над окружною почнуть будувати перехід

У 2019-му ремонтуватимуть дороги на Лозову та Козачу Лопань, а над окружною почнуть будувати перехід

Про плани поточних середніх ремонтів, які проведуть на дорогах області, розповіли під час брифінгу 20 березня.

Головним об’єктом, на якому цього року працюватимуть дорожники області, стане напрямок Мерефа – Лозова – Павлоград. Фінансування на ремонт цієї дороги закладено окремим рядком у держбюджеті – йдеться про суму близько 1 млрд грн.

«Заплановано повномасштабний ремонт дороги від Мерефи до Лозової з ремонтом 4-х штучних споруд. Ділянку за Лозовою також розпочинаємо. Зараз проходить тендерна процедура, також очікуємо бюджетного розпису від Міністерства фінансів», - розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

Він повідомив, що цього року в області заплановано поточний середній ремонт на 8 дорогах. Серед них: Дергачі – Козача Лопань, Харків – Вовчанськ, Старий Мерчик – Краснокутськ, Харків – Зміїв – Балаклія – Горохуватка, Печеніги – Великий Бурлук та 2 ділянки на окружній дорозі.

«На окружній заплановані роботи в районі Екопарку задля організації безпечного руху. Планується розширення проїзної частини, будівництво нового надземного пішохідного переходу (це початок робіт, без введення в експлуатацію цього року)», - розповів Сергій Пляка.

Також цього року проводитимуться роботу на дорозі Київ – Харків – Довжанський (на ділянці від Чутового до села Сніжки Валківського району розпочнуть будівництво ще однієї смуги руху).

Щодо доріг місцевого значення, то поточні середні ремонти заплановані на 93-х об’єктах.

«По 47 з них уже оголошені тендерні процедури. Також ведеться проектування будівництва об’їзної дороги міста Лозова. Наприкінці квітня плануємо розпочати будівельні роботи, - розповів директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко. – Також ми підготували перелік з 24 мостів, які першочергово потрібно відремонтувати. По 5-ти з них проекти вже закінчені, зараз проходить експертиза, після чого оголошуватимемо тендери».

Серед доріг місцевого значення, які ремонтуватимуть у першу чергу, Ігор Турченко відзначив шлях Харків – Липці. Тендер на поточний ремонт ділянки цієї дороги було проведено ще минулого року, підрядник готовий взятися до робіт, як тільки це дозволить погода.

«Як тільки потеплішає, в Циркунах 2,2 км буде зроблено - в 2 шари асфальтобетонної суміші», - повідомив директор ДП «Дороги Харківщини».