Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

На прийом заступника голови ХОДА 13 березня звернулися близько 30 жителів Харкова і області.

Вони порушували питання зі сфер охорони здоров'я та соціального захисту.

Частина питань стосувалася матеріальної допомоги на лікування. Всі такі заяви розгляне обласна комісія з надання матеріальної допомоги, найближче засідання якої відбудеться у квітні.

«Для того, щоб комісія змогла компенсувати витрати, понесені на лікування, необхідно надати чеки, що підтверджують придбання лікарських препаратів і оплату медичних послуг», - нагадав Михайло Черняк.

Кілька людей звернулися з проханням допомогти з обстеженням і лікуванням в обласних медзакладах.

Так, один заявник попросив допомоги в заміні кардіостимулятора. Йому пояснили, що в області сьогодні є однокамерні кардіостимулятори. Якщо такий стимулятор підійде, то його встановлять чоловікові безкоштовно. Що стосується двокамерних стимуляторів, то на даний момент область чекає на постачання від Міністерства охорони здоров'я.

Жителька Дергачівського району звернулася за допомогою в проведенні операції щодо заміни кришталика ока. Пенсіонерка не може дозволити собі оплатити дорогу операцію, а її дочка нещодавно пройшла лікування, пов'язане з онкозахворюванням, - і теж не може допомогти. Михайло Черняк пообіцяв, що жінку прооперують в офтальмологічному відділенні Обласної клінічної лікарні. В установі є кришталики, отримані за державною програмою. Якщо вони підійдуть, операцію проведуть безкоштовно.

Низка питань, озвучених у ході прийому, стосувалась пенсійного забезпечення. Всі заявники отримали роз'яснення від представників обласного управління Пенсійного фонду.

Також на прийом прийшла ініціативна група чорнобильців. Вони просили сприяти організації зустрічі з міністром соціального захисту для обговорення питань, пов'язаних зі статусом ліквідаторів. Також вони порушили питання індексації пенсій чорнобильців, розробки реєстру громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Усі питання, озвучені ініціативною групою, за дорученням Михайла Черняка будуть відпрацьовані відповідними підрозділами ХОДА та обласним управлінням Пенсійного фонду.