Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найспівочіші діти Харківщини змагаються за Гран-прі обласного фіналу конкурсу «Яскраві діти України»

Найспівочіші діти Харківщини змагаються за Гран-прі обласного фіналу конкурсу «Яскраві діти України»

6 березня в ХНАТОБі відбувається завершальний етап регіонального відбору конкурсу. Переможець представить нашу область у Києві та матиме можливість вибороти путівку на міжнародний фестиваль у Сан-Ремо.

На місцевих етапах конкурсу, що відбулись по районах та містах області, взяли участь сотні дітей. Тільки до обласного відбіркового туру, який пройшов у Палаці студентів ХПІ восени 2018 року, потрапило близько 200 учасників. У фінал потрапили 22 з них – 17 солістів, 1 дует та 1 тріо. Діти представляють 13 районів та місто Харків.

Обласний фінал конкурсу «Яскраві діти України» відбувається на Харківщині вдруге – за підтримки ХОДА та особисто керівника області Юлії Світличної. Вона увійшла до складу журі проекту разом із представником Президента України у Верховній Раді Іриною Луценко, народним депутатом та головним меценатом конкурсу Ярославом Москаленком та популярними українськими співаками – Сергієм Бабкіним, Іларією, Русланом Квінтою, Вірою Кекелією та Ольгою Цибульською.

«Конкурс «Яскраві діти України» дає нам можливість відкрити таланти, які проживають не тільки в обласному центрі, а й у районах Харківської області, - відзначила Юлія Світлична перед початком обласного фіналу. – Я дуже сподіваюся, що сьогоднішній конкурс відкриє нам нові таланти, запалить нові зірки, і представник від Харківської області переможе у всеукраїнському конкурсі та буде представляти Україну в Сан-Ремо».

Ірина Луценко відзначила, що разом із головою ХОДА вже другий рік поспіль є членом журі конкурсу. Торік народний депутат так само завітала на харківський фінал відбору. «Неймовірні таланти, велика, співуча, мальовнича область», - поділилася враженнями представник Президента у Верховній Раді України.

Учасники цьогорічного фіналу так само не приховували емоцій.

«Це геніальний конкурс. Проект, де дитина може показати себе, попрацювати з оркестром, з майстрами свого діла, подивитися, як працюють інші, відкрити себе», - розповіла 14-річна Наталія Калініна з Нововодолазької ОТГ.

«Яскраві діти України» стали значним кроком у творчому житті тогорічної переможниці – Поліни Пісарцової з Дергачівського району. Цього року вона приїхала на обласний фінал уже як запрошена гостя та член дитячого журі.

«Враження незабутні! Ці емоції досі живуть у мене в душі, - поділилася Поліна, згадуючи свою участь у конкурсі та перемогу. – Після перемоги в обласному фіналі «Яскравих дітей України» я вже брала участь у нацвідборі на дитяче Євробачення - 2018, пройшла до фіналу нацвідбору. Також брала участь у благодійних концертах, заспівала в дуеті з Іларією. Випустила авторську пісню «Ти повір у любов» та кліп на неї. Маю грандіозні плани. Я прагну великої аудиторії, сольного концерту, але для цього потрібно ще багато працювати».

Під час обласного фіналу кожен з учасників конкурсу «Яскраві діти України» заспіває одну композицію в супроводі оркестру. Після виступів журі визначить володаря Гран-прі, переможців у кожній віковій категорії та тих, кому дістануться спеціальні призи.

Більше фото