Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові Український культурний фонд представив програму «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти»

У Харкові Український культурний фонд представив програму «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти»

Участь у заході, що відбувся в ХНУ ім. В.Н. Каразіна 26 лютого, взяв заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Уже другий рік поспіль Український культурний фонд проводить конкурс для проектів креативної спільноти.

«Рік тому Харківщина добре показала себе в цьому проекті, - зазначила директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Надія Кривицька, - За кількістю поданих заявок та профінансованих проектів ми посіли третє місце. Маю надію, що цього року Харківщина підтвердить свій статус лідера».

За словами заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева, участь у програмах Українського культурного фонду допомагає змінювати статус Харківської області як культурного центру.

«Таку інституцію як Український культурний фонд чекали дуже давно, адже за її допомогою можна реалізувати те, на що в держави та обласної влади не вистачає коштів. Ідей у жителів Харківської області багато», - зазначив Анатолій Бабічев.

Представники програми «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти» Катерина Левченко та Ольга Запорожець розповіли учасникам заходу про всі тонкощі, що пов’язані з заповненням документів на участь у програмі та відповіли на питання.

Довідка. Український культурний фонд - державна установа, що була створена в 2017 році на підставі відповідного Закону України з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості та суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.