Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Шарівка Валківського району будують нову амбулаторію

У селі Шарівка Валківського району будують нову амбулаторію

З ходом робіт ознайомився заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

19 лютого за дорученням голови облдержадміністрації Юлії Світличної він відвідав Валківський район з робочою поїздкою.

У Валківському районі найближчим часом планують побудувати дві сільські амбулаторії. У селі Шарівка роботи вже йдуть, також амбулаторія з'явиться в селі Ков'яги.

Євгеній Шахненко зазначив, що будівництво цих об'єктів у області відбувається в рамках президентської ініціативи щодо підтримки розвитку сільської медицини.

«На регіональному рівні будівництво медичних амбулаторій курирує керівник області Юлія Світлична. Особливістю амбулаторій є те, що, крім медичних площ, у будівлі передбачено створення житла для лікарів сімейної медицини», - пояснив Євгеній Шахненко.

Голова Валківської РДА Віктор Войтенко зазначив, що в амбулаторії села Шарівка передбачено створення житла для двох медиків.

Шарівський сільський голова Заліна Хворост каже, що один фахівець уже працює в селі, але для якісного обслуговування населення необхідний ще один лікар сімейної медицини.

«Пропонуючи фахівцю нове житло, ми можемо залучити медичні кадри до роботи в сільській місцевості. До того ж, старе приміщення, де працюють медики, знаходиться в аварійному стані, а тут населення отримуватиме медичну допомогу в комфортних умовах», - поділилася Заліна Хворост.

За словами виконроба будівництва Ігоря Фалька, проект дуже вдалий в технічному плані, до того ж енергозберігаючий - передбачено утеплення покрівлі та фасаду.

«Робочі вже підійшли до виконання покрівлі, після чого займуться внутрішніми комунікаціями й мережами. Загальна площа одноповерхової будівлі - 400 кв. м, але через потужний фундамент технічно можлива добудова другого поверху», - розповідає виконроб.

Також Євгеній Шахненко ознайомився з ходом ремонтних робіт у Шарівському ліцеї. Навесні навчальний заклад відзначить 50-річчя, тому деякі роботи хочуть встигнути завершити до цієї дати.

«Минулого року коштом обласного бюджету тут зміцнили фундамент, вимощення, систему водовідведення. Зараз, за ​​ініціативи Юлії Світличної, будуть виділені кошти, щоб зробити вхідну групу, деякі кабінети й комунікації», - повідомив заступник голови ХОДА.

Капітальні роботи в ліцеї збираються продовжувати. За словами директора Шарівського ліцею Алли Кравченко, сьогодні розробляють необхідну технічну документацію, фінансування очікується за надзвичайною кредитною програмою, яку під державні гарантії надає Європейський інвестиційний банк. Планується утеплення покрівлі, фасаду, а також заміна опалювальної системи.