Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична зустрілася з представниками ветеранських організацій воїнів-афганців

Юлія Світлична зустрілася з представниками ветеранських організацій воїнів-афганців

З представниками громадськості керівник області обговорила актуальні питання та проекти, які потребують підтримки ХОДА.

«Сьогодні виповнюється 30 років з моменту, коли було завершено виведення військ колишнього СРСР з Афганістану. У Харківській області проживає гідна плеяда героїв того часу. І мені приємно усвідомлювати, що, коли під загрозою опинилася територіальна цілісність нашої країни, багато хто з ваших побратимів, з ваших бойових друзів взяв у руки зброю та вирішили з честю знову виконати свій громадянський обов'язок», - сказала голова ХОДА, звертаючись до учасників зустрічі.

Вона зазначила, що й на державному, і на обласному рівні реалізуються програми підтримки учасників бойових дій на території інших держав. На обласному рівні також налагоджений конструктивний діалог з громадськими організаціями, що об'єднують воїнів-афганців. Юлія Світлична запропонувала учасникам заходу озвучити питання, вирішення яких вимагає допомоги з боку керівництва області.

Серед тем, які порушувалися під час зустрічі, - питання медичного забезпечення ветеранів, роботи закладів охорони здоров'я як на обласному, так і на районному рівні, питання соцзахисту та забезпечення пільгового проїзду в громадському транспорті. Також представники ветеранських організацій просили допомоги для того, щоб взяти участь у міжнародних грантових проектах, які реалізуються в Харківській області.

«Департамент конкурентоспроможності регіону ХОДА займається, в тому числі, пошуком міжнародних програм. Кожен проект необхідно готувати та розуміти, чого ми хочемо. Це вже за вами. Будемо відпрацьовувати точково», - зазначила Юлія Світлична.

Вона також доручила керівництву Департаменту соцзахисту ХОДА підготувати офіційний лист до Кабінету міністрів України, яким ініціювати внесення запропонованих ветеранами змін до нормативних документів.

Один з учасників зустрічі - Олександр Грєховодов, представник керівництва корпорації, що займається виробництвом енергетичного устаткування, - подякував керівництву області за підтримку в реалізації проекту з переведення котлів ТЕС на газову групу вугілля.

«Дійсно, незалежність України у нас складається з таких моментів, - сказав він. - Крім того, хочу сказати і як афганець, і як бізнесмен. Я присутній на різних міжнародних форумах. В Америці сильно розвинений ветеранський рух. В Орландо проходить світова енергетична виставка, її відкриває адмірал, який говорить про проблеми ветеранів. Це правильно, коли на подібних інвестиційних форумах виступають ветеранські організації. Тому що матеріальна допомога важлива, але ще гостріше стоїть питання працевлаштування, допомоги стипендіями та грантами обдарованим дітям і тощо».

Керівник області запевнила, що пропозицію про участь ветеранських організацій в інвестиційних та бізнес-форумах, що проходять у Харківській області, розглянуть. Також голова ХОДА зазначила, що вирішення всіх порушених під час зустрічі питань перебуватиме на її особистому контролі.