Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У минулому році борги із зарплати ліквідували 67 підприємств Харківщини

У минулому році борги із зарплати ліквідували 67 підприємств Харківщини

Про результати роботи щодо погашення заборгованості із заробітної плати пенсій, стипендій та інших соціальних виплат говорили 24 січня під час засідання відповідної комісії ХОДА.

Як зазначила заступник директора – начальник управління праці Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура, в результаті проведеної у 2018 році роботи ліквідовані борги на 67 підприємствах, установах, організаціях (разом з філіями) на суму майже 26 млн грн, скорочені - на 15-ти на суму 3,2 млн грн.

Заступник начальника ГУ Держпраці в Харківській області Олена Петренко проінформувала, що в 2018 році були вжиті заходи інспекційної діяльності щодо 53 підприємств-боржників з виплати заробітної плати.

«Усі матеріали спрямовані до правоохоронних органів за результатами виявлених грубих порушень законодавства про працю. Накладено штрафні санкції на підставі ст. 265 КЗпП України (заборгованість) на загальну суму 1,2 млн грн. По 8 матеріалах отримано рішення про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань», - пояснила Олена Петренко.

На засіданні комісії розглянуто стан погашення боргів на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві, заводі технічного обслуговування та ремонту авіаційної техніки «ТОРА» ХДАВП, ПАТ «Харківський підшипниковий завод», ДП «Івашківський спиртзавод», казенному підприємстві «Зміївський ремонтний енергомеханічний завод», ДП «Харківський завод шампанських вин».

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів. Керівників підприємств-боржників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та доручено скласти графіки погашення заборгованості.