Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА розробляють проект Антикорупційної програми на 2019-2020 роки

У ХОДА розробляють проект Антикорупційної програми на 2019-2020 роки

Засідання комісії з оцінки корупційних ризиків Харківської ОДА відбулось 23 січня за участю першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

«Корупція - одне з найнебезпечніших явищ, яке є в будь-якому суспільстві. Вона може призводити до прояву фінансових порушень, що безпосередньо впливають на економічний та соціальний розвиток держави», - зазначив перший заступник голови ХОДА.

На початку заходу завідувач сектору з питань запобігання та протидії корупції апарату ХОДА Костянтин Ісаєв відзвітував перед присутніми про стан виконання Антикорупційної програми Харківської ОДА на 2018 рік.

«Усі заходи, що були заплановані в рамках Антикорупційної програми, затвердженої Розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної від 28 лютого 2018 року № 123, виконані в повному обсязі. Відповідний звіт вже спрямовано до Національної агенції з питань запобігання корупції», - сказав Костянтин Ісаєв.

За словами головного спеціаліста сектору з питань запобігання та протидії корупції апарату ХОДА Олександра Денисова, впродовж 2018 року двічі проведено оцінку корупційних ризиків у діяльності ХОДА та її структурних підрозділів.

«Харківська обласна державна адміністрація – одна з трьох адміністрацій в Україні, де державні службовці ні апарату, ні структурних підрозділів не притягались до відповідальності за корупційні правопорушення або порушення, пов’язані з корупцією», - повідомив Олександр Денисов.

Основною з причин таких результатів він назвав постійну роз’яснювальну роботу, яка проводиться серед державних службовців, та контроль дотримання вимог чинного законодавства.

Під час заходу також обговорили проект Антикорупційної програми на 2019-2020 роки. Марк Беккер зазначив, що цей документ вже найближчим часом буде опубліковано на офіційному сайті ХОДА, і кожен з представників структурних підрозділів ХОДА може з ним ознайомитися та внести свої пропозиції.

«Остаточний варіант буде затверджено за місяць. З усіма правками та доповненнями. Особливу увагу хочу звернути на участь громадськості в формування антикорупційної програми. Представники Громадської ради при ХОДА також будуть ознайомлені з цим документом», - сказав Марк Беккер.