Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Нововодолазькій ОТГ відкрили початкову школу та дитсадок

У Нововодолазькій ОТГ відкрили початкову школу та дитсадок

Школа не працювала 5 останніх років. Після капітального ремонту, проведеного спільно коштом обласного бюджету та об’єднаної громади, заклад відновив роботу.

В урочистій церемонії відкриття закладу взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Він передав вітання школярам, батькам та вчителям від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Ця подія ще раз доводить, що Харківщина розвивається. Реформи, в тому числі реформа децентралізації, створення ОТГ дають свій результат. Через те, що зменшилася кількість дітей, школа в селі Знам’янка п’ять років тому була закрита. З проханням відновити заклад громада звернулася до голови ХОДА Юлії Світличної. Нововодолазький селищний голова активно взявся за роботу. Сьогодні школа знову відчинила двері для дітлахів», - сказав Анатолій Бабічев.

Будівлю для школи, яка з’явилася в селі Знам’янка, було капітально відремонтовано за кошти обласного бюджету та бюджету Нововодолазької ОТГ. Зараз у закладі навчаються 14 учнів. 

«Проект вдалося реалізувати завдяки спільній праці ОТГ та облдержадміністрації. Тепер діти зможуть ходити до школи, яка розташована поруч з домом. Батькам не доведеться возити їх у сусідні населені пункти. Ми вдячні голові ХОДА Юлії Світличній за постійну підтримку наших ініціатив», - сказав голова Нововодолазької ОТГ Олександр Єсін.

Окрім того, в одному приміщенні поряд зі школою відкрито новий дитячий садок. Зараз у ньому навчаються 10 вихованців. 

«За останні два роки нам вдалося відкрити майже 3 тисячі додаткових місць у дитячих садках. На цьому не зупиняємося і на 2019 рік маємо дуже амбітні плани», - сказав Анатолій Бабічев.