Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Харкова запускають нові авіарейси до Рима та Мілана

З Харкова запускають нові авіарейси до Рима та Мілана

З 12 березня відлетіти до обох італійських місць з аеропорту «Харків» можна буде тричі на тиждень.

Рейси з Харкова відкриває італійська лоукост-авіакомпанія Ernest Airlines.

«Нові сполучення – це чергове підтвердження того, що Харківська область рухається у напрямку економічної інтеграції в ЄС. І те, що пасажирооборот Харківського аеропорту зріс за рік на 19%, - це показник того, що Харківщина приваблива і для туристів, і для бізнесу», - сказав директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Андрій Колос під час презентації авіарейсів 17 січня.

Він відзначив, що розвиток міжнародної співпраці є одним з головних пріоритетів роботи голови ХОДА Юлії Світличної. Завдяки активній роботі, що проводиться в області в цьому напрямку, в 2018 році зовнішньоторговельний оборот Харківського регіону зріс на 14%, у тому числі оборот з країнами ЄС – на 21% (по Україні - на 14%).

«Бачимо, що інвестори довіряють Харківському регіону і хочуть розвивати взаємовідносини. У минулому році обласна державна адміністрація провела понад 90 міжнародних зустрічей та заходів, у яких взяли участь представники 150 країн. І відкриття прямих рейсів з Харкова, безумовно, сприяють розвитку міжнародних зв’язків», - зазначив Андрій Колос.

Генеральний директор аеропорту «Харків» Володимир Васильченко, в свою чергу, відзначив роль обласної адміністрації у відкритті нових рейсів до країн ЄС.

«Ми щільно працювали над відкриттям рейсів до Рима та Мілана, зустрічалися з керівництвом Ernest Airlines та головою ХОДА Юлією Світличною. Проговорили всі аспекти, підтримку, яку необхідно надати з боку влади, - розповів Володимир Васильченко. – Підтримка обласної адміністрації відчувається постійно. І зараз ми продовжуємо обговорювати відкриття нових рейсів».

Директор з продажів і маркетингу Ernest Airlines Массімо Ді Перна висловив впевненість у тому, що прямі рейси з Харкова сприятимуть посиленню уваги італійців до нашого регіону.

«Ми вдячні за доброзичливість та допомогу обласної адміністрації у відкритті рейсів. Нам дуже комфортно працювати разом. Ми прийняли таке рішення, тому що віримо у ваш регіон і бачимо перспективи для розвитку відносин. Впевнений, що наші рейси - це не тільки гарна можливість для туристів, а й додаткова можливість для Харківщини представити себе Європі», - сказав Массімо Ді Перна.