Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лучники вибороли 22 медалі всеукраїнського турніру

Харківські лучники вибороли 22 медалі всеукраїнського турніру

Відкриті змагання «Кубок олімпійського чемпіона Віктора Рубана» пройшли в Харківській школі вищої спортивної майстерності.

У них взяли участь близько 150 спортсменів з 6 областей України, які поборолися за нагороди в стрільбі з класичного лука серед дорослих та кадетів та в стрільбі з блочного лука - серед дорослих.

Під час урочистої церемонії відкриття змагань усіх присутніх від імені голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної привітав начальник Управління у справах молоді та спорту Віталій Кириленко та побажав перемог найсильнішим.

Також участь у церемонії відкриття взяли голова відділення НОК України в Харківській області Віктор Христоєв, головний суддя змагань Олександр Ксенофонтов та сам прославлений харківський лучник Віктор Рубан. Він також взяв участь і в самих змаганнях, але боротися за нагороди не став та провів лише кваліфікаційний раунд, тим самим трохи підготувавшись до найближчих важливих стартів – етапу Кубка світу, який з 17 по 20 січня відбудеться у французькому місті Нім, та до чемпіонату України в приміщенні, який з 26 січня по 3 лютого прийматиме Львів.

Загалом на цьогорічному «Кубку Рубана» харківські лучники вибороли 6 золотих, 8 срібних та 8 бронзових нагород.

У змаганнях серед чоловіків увесь п’єдестал пошани був за харківськими лучниками. У фіналі Леонід Дікань з рахунком 6:0 переміг Ігоря Гуліча, а третє місце посів Олексій Дубік, який у поєдинку за «бронзу» здолав 7:1 суперника з Сумської області.

У змаганнях серед жінок харків’янка Дарина Павліченко стала бронзовим призером, здолавши в боротьбі за третє місце з рахунком 6:2 лучницю з Києва.Перші два місця вибороли спортсменки Сумської області Леся Снагощенко та Євгенія Чибісова.

У командній першості серед чоловіків у класичному луку переможцями стала команда Сумської області. Друге місце посіла команда «Харків - Спартак» (Олександр Грекулов, Леонід Дікань, Артем Мелехов), а третє – харківська команда СДЮСШОР-2 (Ігор Гуліч, Владислав Доля, Михайло Баранов).

Серед жінок у командній першості перемогла команда «Київ-1», друге місце було за об’єднаною командою «Суми-Харків», до складу якої увійшла харків’янка Катерина Нестерова, третє – команда «Харківська область-1» (Дарина Павліченко, Катерина Мазорчук, Ірина Третьякова).

Успішно виступили і юні харківські лучники. В особистих змаганнях серед кадеток вони розділили три призові місця. Перемогу одержала Юлія Коваленко, друге місце посіла Валерія Оніщук, а третє – Олександра Аристова.

У змаганнях серед кадетів срібним призером став харків’янин Тарас Трифанов. У фіналі він поступився Єгору Леоненку з Сумської області. Ще один харківський лучник Андрій Сергієнко став бронзовим призером

У командних змаганнях усі призові місця були за харків’янами. Серед кадетів перше місце посіла СДЮСШОР-1 (Тарас Трифанов, Олег Гуліч, Андрій Сергієнко), друге – ХДВУФК №1 (Дмитро Ярмак, Павло Михайлець, В’ячеслав Гичка), третє місце було за командою СДЮСШОР-2 (Олександр Шляхов, Микита Бучка, Євген Тарасенко).

Серед кадеток перемогла команда СДЮСШОР-1 (Софія Постельняк, Ірина Ярмак, Поліна Звєрєва), срібні медалі виборола команда ХДВУФК-1 (Олександра Аристова, Вероніка Здоровенко, Юлія Коваленко), а бронзові – команда «Харківська область-1» (Валерія Оніщук, Христина Косяченко, Маргарита Есман).

У стрільбі з блочного лука харків’яни завоювали 2 золоті та 1 срібну нагороди. Юрій Дорошенко став переможцем серед чоловіків, здолавши у фіналі 144:141 киянина Дмитра Львовського. Серед жінок усі призові місця були за представницями Київської області.

У командних змаганнях з блочного лука серед чоловіків перше місце здобула «Харківська область-1», друге – «Динамо Харків», а трете - команда з Києва. У жіночому блочному луку командні змагання не проводилися.

В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА зазначають, що вже на цьому тижні збірна України у Франції змагатиметься за медалі етапу Кубка світу. До складу команди увійшли три харківських лучники – Віктор Рубан, Олександр Сердюк та Катерина Дубровіна.