Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочалася приписна кампанія - 2019

На Харківщині розпочалася приписна кампанія - 2019

У січні-березні до райвійськкоматів запросять близько 7,5 тисячі юнаків 2002 року народження.

Як відзначив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін, поки що у військкоматах спостерігається досить мала кількість допризовників, але організовано й масово юнаки прибуватимуть після 14 січня, коли закінчаться зимові канікули.

«Прошу всіх майбутніх захисників України, які народилися у 2002 році, за повісткою своєчасно прибути до РВК, аби пройти медичний огляд, поспілкуватися з психологами, заповнити необхідні документи тощо. Нагадаю, що це важливий загальнодержавний захід. Тому ставитися до нього треба з відповідальністю, щоб потім не виникало жодних проблем», - зауважив офіцер.

У ході приписної кампанії традиційно проводитиметься роз’яснення щодо можливості навчання молодиків у військово-навчальних закладах. За попередніми даними, цього року стати курсантами вже планують декілька сотень юних патріотів з Харківщини.

«До цього часу в кожному райвійськкоматі складений план-графік прийому допризовників, аби уникнути великих черг біля кабінетів. Ці терміни прибуття ми довели директорам шкіл та коледжів. Також ми передбачили перевезення хлопців транспортом з відділених куточків регіону. Відзначаю велику допомогу з матеріально-технічним забезпеченням з боку місцевих органів самоврядування», - пояснив заступник військового комісара Харківського ОВК Олександр Томашевський.

Нагадаємо, у 2018 році на Харківщині приписці при районних (міських) військкоматах підлягало близько 8,5 тисячі осіб, а позаминулого року – приблизно 9 тисяч.