Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжать масштабне відновлення лікарень та медичних комплексів

На Харківщині продовжать масштабне відновлення лікарень та медичних комплексів

2018 рік став для області роком відновлення та будівництва об’єктів медичної сфери. Ремонтні роботи проводили у понад 50 установах охорони здоров'я.

У цьому році цю роботу буде продовжено, запевнила голова ХОДА Юлія Світлична.

«Створюємо сучасні умови як в обласних лікарнях, так і в закладах в усіх районах області. Ремонтуємо лікарні, які чекали на це по 30-40 років. Усі повинні отримувати медичні послуги на належному рівні – як в обласному центрі, так і у віддалених населених пунктах», - наголосила керівник області.

Так, у 2018 році ремонтно-будівельні роботи проводились на 22 об’єктах закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування (у тому числі на 13-ти – коштом Європейського інвестиційного банку в рамках Надзвичайної кредитної програми). Крім того, ремонти було проведено на 30 об’єктах у районах - центральних районних та міських лікарнях.

Також торік в області розпочато будівництво 30 нових амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. Крім того, було придбано 30 одиниць службового автотранспорту для амбулаторій, що будуються.

«Паралельно з проведенням ремонтів закуповуємо нове обладнання, щоб лікарі мали нормальні умови для діагностики та лікування пацієнтів. Для цього ми використовуємо всі можливості - від державних коштів і коштів обласного бюджету до фінансування міжнародних партнерів. Прислуховуємося до лікарів і в цьому році будемо закупати обладнання, враховуючи їхні побажання», - розповіла Юлія Світлична.

Загалом у 2018 році коштом обласного бюджету було придбано 287 одиниць медичного обладнання на суму майже 143 млн грн. Це рентгенологічне, обладнання ультразвукової діагностики, ендоскопічне, операційне обладнання, апаратура штучної вентиляції легень, сучасне високотехнологічне ангіографічне обладнання тощо. Для удосконалення матеріально-технічної бази центральних районних та міських лікарень було придбано понад 30 одиниць сучасного медичного обладнання на загальну суму понад 30 млн грн.

Суттєво оновлена та удосконалена матеріально-технічна база бюро судово-медичної експертизи, для якого придбано 27 одиниць сучасного спеціального обладнання.