Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спортивна інфраструктура сьогодні доступна для всіх жителів області. Юлія Світлична

Спортивна інфраструктура сьогодні доступна для всіх жителів області. Юлія Світлична

9 січня голова ХОДА відвідала Харківську школу вищої спортивної майстерності.

Керівник області ознайомилася з умовами роботи закладу та поспілкувалася з його колективом.

У ході зустрічі вона зазначила, що 2018 рік був успішним для Харківщини, у тому числі в питаннях розвитку спорту.

«Спорт і культура – це те, що не може фінансуватися за залишковим принципом, як це було раніше. За останні роки ситуація змінюється. Спорт починає дихати новим життям. Ми дуже плідно попрацювали в минулому році, збудовано та відновлено багато спортивних об’єктів. Сьогодні спортивна інфраструктура доступна для всіх охочих у всіх районах області», - сказала Юлія Світлична.

Вона запевнила, що у 2019 році спорт, як і гуманітарна сфера в цілому, продовжує бути в пріоритеті обласного керівництва.

«Ми вже заклали в обласному бюджеті фінансування для подальшого розвитку інфраструктури та забезпечення наших спортсменів необхідним обладнанням та інвентарем. Виділили кошти на ремонти басейнів. Укріплюватимемо не тільки спорт високих досягнень, а й масовий спорт. Маємо дати змогу всім охочим, незалежно від місця проживання, змалку займатися фізичною культурою», - підкреслила керівник області.

Голова ХОДА відзначила велику роль харківської спортивної школи на загальнонаціональному рівні.

«Харківські спортсмени завжди роблять великий внесок у загальнонаціональну скарбницю нагород. На базі ШВСМ у цьому році підвищували майстерність понад 300 спортсменів. Тут займаються переможці національних та міжнародних змагань. Будемо підвищувати якість обладнання і підтримувати тренерський склад, який готує спортивних зірок Харківщини, - сказала керівник області. - Попереду літня Олімпіада 2020 року. Впевнена, що завдяки злагодженій роботі керівництва і тренерського штабу ШВСМ, харківська школа зробить свій вагомий внесок в успіхи національної команди. В нас є зірки і є тренерська команда, яка дає їм змогу проявити себе, прославляти Харківську область і Україну на міжнародній арені».

За словами директора ШВСМ Андрія Олефіренка, протягом останніх років заклад має відчутну підтримку керівництва області. Так, у 2018 році в школі було проведено капітальний ремонт з утеплення фасаду навчально-спортивної будівлі та гаражів, а також відремонтовано покрівлю, придбано новий інвентар майже на 1,5 млн грн.

«Сьогодні наша школа посідає перше місце серед ШВСМ України. З 2014 по 2018 рік наші спортсмени завоювали на міжнародних змаганнях 41 золоту, 67 срібних та 44 бронзові медалі. На Олімпіаді 2016 року 22 наші спортсмени ввійшли до національної збірної. Сьогодні 31 чоловік є кандидатом до збірної на Олімпіаду - 2020. Ці успіхи були б неможливими без підтримки, яку ми сьогодні маємо від обласної адміністрації», - зазначив директор ШВСМ.

Під час зустрічі з колективом школи Юлія Світлична передала державні нагороди працівникам закладу. Звання почесного працівника фізичної культури і спорту України було надано Геннадію Махновському. Звання «Заслужений тренер України» надано Наталії Головкіній та Володимиру Уткіну. Також тренери ШВСМ отримали почесні відзнаки ХОДА.

Більше фото