Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні харків’яни вибороли 14 медалей чемпіонату України з шорт-треку

Юні харків’яни вибороли 14 медалей чемпіонату України з шорт-треку

Змагання пройшли з 3 по 5 січня в Харкові. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Участь у чемпіонаті взяли спортсмени до 19 років з Харківської і Сумської областей та Києва. За підсумками змагань господарі льоду здобули 4 золоті, 5 срібних та 5 бронзових нагород.

У змаганнях серед юніорів найуспішніше виступив харків’янин Микита Неміро, який переміг на всіх дистанціях – 500, 1000 та 1500 метрів.

Дві срібні медалі здобув Яків Шуляк, який фінішував другим на дистанціях 500м та 1500м, а бронзовим призером на дистанції 500м став Данило Федоренко.

У змаганнях серед юніорок харків’янки переможно виступили в естафеті. Команда «Харків-1», до складу якої увійшли Софія Хочіна, Уляна Дуброва, Тетяна Зарванська та Світлана Репецька, посіла перше місце, а команда «Харків-2» (Марія Старченко, Вікторія Червенко, Дарина Зимницька Тетяна Харківська) – третє. Другий результат в естафеті показала київська команда.

На одиночних дистанціях серед юніорок перші місця були за киянкою Марією Узаковою. Харків’янка Софія Хочіна фінішувала другою на дистанції 500м та здобула бронзову нагороду на дистанції 1500м. Ще дві медалі також виборола Уляна Дуброва. Вона посіла друге місце на дистанції 1000м та третє - на 500м. Срібною призеркою на дистанції 1500м стала Вікторія Червенко (1500м), а бронзову нагороду на дистанції 1000м здобула Тетяна Зарванська.

За підсумками змагань була сформована збірна України, яка наприкінці січня 2019 року в Канаді змагатиметься за медалі юніорського чемпіонату світу. До складу української збірної увійшли харків’яни Микита Неміро, Данило Федоренко, Софія Хочіна, Уляна Дуброва та Вікторія Червенко.

Крім того, за підсумками чемпіонату України визначилася і збірна, яка візьме участь у зимовому європейському юнацькому Олімпійському фестивалі. У шорт-треку на цих змагання, що з 9 по 16 лютого відбудуться в Боснії і Герцеговині, Україну представлятимуть виключно харківські спортсмени: Данило Федоренко, Микита Глотов, Уляна Дуброва та Вікторія Червенко.

Ув Харкові в цьому сезоні відбудуться ще два національні старти з шорт-треку. У лютому– чемпіонат України серед дорослих, а наприкінці березня - юнацький чемпіонат України.