Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За два роки в області створено 3000 нових місць у дитячих садках

За два роки в області створено 3000 нових місць у дитячих садках

Подальший розвиток мережі дошкільних закладів в області голова ХОДА Юлія Світлична називає серед головних пріоритетів 2019-го року.

«Відновлюємо дошкільну освіту. За два останні роки відкрили 35 нових дитсадків і понад 100 груп. Таким чином створили 3000 додаткових місць», - розповіла Юлія Світлична.

Так, у 2018 році в області відкрили 21 дитсадок та 35 додаткових груп в наявних закладах. Загалом створено 1676 нових місць у дошкільних закладах освіти.

Нові садки та дошкільні підрозділи в НВК та ліцеях з'явилися, зокрема, в Балаклійському районі (при Бригадирівському та Залиманському ліцеях), Сахновщинському (Багаточернещинський ліцей), Зміївському (Чемужівська ЗОШ), Куп'янському (Гусинський, Лісностінківський, Кіндрашівський ліцеї та ліцей Куп'янської районної ради). Ще 5 закладів, у тому числі 2 приватних, відкрилися в м. Харкові.

Робота над розгалуженням мережі дошкільної освіти в області триває. Так, масштабні об’єкти сьогодні будуються в Пісочині та Південному Харківського району.

У Пісочині у вересні розпочали будівництво нового комплексу, який включатиме початкову школу та ДНЗ на 95 місць. Будівництво додаткового 3-поверхового корпусу ДНЗ у Південному дозволить створити 130 місць для дошкільнят.

«Розвиток гуманітарної сфери - в першу чергу, освіти та охорони здоров'я - буде пріоритетним у 2019-му році. Ми вже передбачили фінансування дошкільної освіти та будемо збільшувати кількість місць для дітей там, де це необхідно. Також зробимо все, щоб закупати якісне обладнання та меблі. Важливо, що об’єкти, які будуються в області, – це сучасні дитячі садки, красиві, комфортні та оснащені всім необхідним. Сьогодні в селі діти мають не гірші, а подекуди навіть кращі умови, ніж в обласному центрі», - підкреслила Юлія Світлична.