Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться битва диригентів

У Харкові відбудеться битва диригентів

МАСО «Слобожанський» зіграє концерт, яким по черзі керуватимуть диригенти Юрій Яковенко, Сергій Горкуша та Сергій Лихоманенко.

29 грудня о 19:00 у Будинку Алчевських пройде «Симфобитва. Оркестровий батл диригентів». Захід відбудеться в незвичайній для академічної музичної традиції формі «батл» - творчого змагання між диригентами.

 «Учасники батла диригуватимуть оркестром по черзі. Кожен з них презентує різний музичний стиль, той, який йому ближче, - традиційну класику, симфоджаз, а також рок- і поп-музику в симфонічній обробці», - розповідає Сергій Лихоманенко, автор ідеї цього концерту. Він має репутацію диригента-експериментатора. Створені і очолювані ним оркестри - Eclectic Sound Orchestra і Kiev Grand Classic - виконують музику, в якій електронний звук поєднується зі звучанням традиційних музичних інструментів.

Два інших учасники музичних змагань - диригенти ХНАТОБа: заслужений діяч мистецтв України Юрій Яковенко і лауреат міжнародних конкурсів Сергій Горкуша.

Напередодні Нового року в програмі концерту прозвучать мажорні, святкові музичні твори різних стилів. Юрій Яковенко представить твори класичного напряму - музику з балету «Лускунчик» Петра Чайковського і Danzon №2 мексиканського композитора Артуро Маркеса. Сергій Горкуша презентує добре знайомі й улюблені новорічні музичні історії з мюзиклів американських композиторів Леонарда Бернстайна і Лероя Андерсона в стилі симфоджаз. А під керівництвом Сергія Лихоманенка прозвучать хіти з репертуару сучасних рок- і поп-виконавців: Мадонни, Rammstein, Metallica, Шер та інших в обробці для симфонічного оркестру.

А вже в новому році МАСО «Слобожанський» запрошує на незвичний концерт з репертуаром для дітей. Він пройде 11 січня о 14:00 і називається «Оркестр - дітям. Казковий світ класики». У програмі заходу прозвучать твори Баха, Моцарта, Чайковського, Штрауса, Леонтовича та інших.

Придбати квитки на концерт можна в касі МАСО «Слобожанський», тел.: 706-17-16, адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (офіс оркестру).