Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники дорожніх підприємств постійно проводять моніторинг стану проїзду дорогами області

Працівники дорожніх підприємств постійно проводять моніторинг стану проїзду дорогами області

У Службі автодоріг у Харківській області та ДП «Дороги Харківщини» надали інформацію щодо роботи дорожнього комплексу регіону в період з 25 по 26 грудня.

Так, за словами начальника служби Євгена Зражевця, з 25 грудня Харківська область перебувала під впливом циклону, який зайшов з боку Полтавської та Дніпропетровської областей.

«24 грудня близько 22:00 на півдні та південному заході області в Лозівському, Сахновщинському, Кегичівському, Красноградському районах розпочалися опади у вигляді мокрого снігу, снігу з сильним поривчастим вітром, поступово до 5:00 25 грудня розповсюдилися на території всієї області. Температура повітря коливалась від +1°С до -5°С. Швидкість вітру в середньому по області - 10 м/с, а місцями - пориви до 20 м/с. У зв’язку з сильним вітром почали утворюватися снігові перемети на автомобільних шляхах. Товщина снігового покрову становила від 10 см до 45 см, місцями - перемети до 1 м. Інтенсивний сніг йшов майже до 17:00», - розповів Євген Зражевець. 

За його інформацією, на базі «Укравтодору» та Служби автомобільних доріг був створений штаб, який працював над ліквідацією наслідків негоди цілодобово. На дорогах області працювало 225 одиниць спецтехніки ДП «Харківський облавтодор» та залучена важка техніка ДСНС (повнопривідний автомобіль КрАЗ) за напрямком Харків - Вовчанськ. У період з 24 по 25 грудня на обробку покриття було використано 1286 кубометрів піщано-сольової суміші та 160 тонн технічної солі. 

Найбільш складними ділянками дорожники називають частини трас Харків - Київ (поблизу с. Нестеренків), Харків - Куп’янськ (поблизу с. Грушівки), Старий Мерчик - Краснокутськ (поблизу с. Скосогорівки).

Рух автомобільними дорогами загального користування державного значення Харківської області не закривався та не обмежувався. 

«На деяких ділянках разом з працівниками Нацполіції був організований реверсивний рух. Ми трохи зупиняли колони великоваговиків, прибирали сніг і потім рух відкривали. Такий рух жодним чином не перешкоджав графіку пересування центральними артеріями нашої області, - сказав Євген Зражевець. - Служба автодоріг у повному обсязі виконала завдання, які були поставлені головою ХОДА Юлією Світличною та «Укравтодором».

Начальник САД у Харківській області також повідомив, що в ніч  з 25 на 26 грудня під час негоди працівники Харківського облавтодору супроводжували з с. Рокитного Нововодолазького району карету швидкої допомоги з породіллю та карету швидкої допомоги з с. Лютівки Золочівського району. 

26 грудня, за прогнозом синоптиків, до вечора очікується слабкий сніг при температурі -5°С -7°С, місцями - пориви вітру 15-20 м/с.

Директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко зазначив, що на дорогах місцевого значення затримки в русі не було. 

«Хотів би подякувати головам РДА та об’єднаних територіальних громад за співпрацю. Є повне порозуміння та підтримка», - сказав Ігор Турченко.