Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сніг на дорогах області прибирають 225 одиниць техніки

Сніг на дорогах області прибирають 225 одиниць техніки

Про це повідомили в Службі автомобільних доріг у Харківській області.

Товщина снігового покрову в регіоні - від 10 до 25 см, місцями перемети - до 1 м.

«На дорогах області працює 225 одиниць спецтехніки ДП «Харківський облавтодор» та залучена важка техніка ДСНС за напрямком Харків-Вовчанськ. За добу на обробку покриття використано 1286 кубометрів піщано-соляної суміші та 118 тонн технічної солі, - повідомили в САД. - Працівниками дорожніх підприємств постійно проводиться моніторинг стану проїзду - як патрульним обстеженням, так і за допомогою 5 існуючих камер спостереження. Визначені найбільш імовірні місця скупчення великовагових транспортних засобів, на яких додатково чергує дорожня техніка здатна для буксирування. На дорогах загального користування Харківської області працюють майданчики для відстою великовагового транспорту».

Дорожники традиційно попереджують водіїв: коли дорога засніжена або покрита ожеледицею, гальмівний шлях збільшується у рази.

«З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху!  Служба автомобільних доріг звертається до учасників дорожнього руху з проханням не завдавати перешкод в роботі снігоприбиральної техніки та бути пильними та уважними в місцях проведення робіт, дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, дбати про власну безпеку та безпеку інших», - відзначили в САД.