Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент взяв участь у церемонії передачі вертольотів Airbus Н-225 Нацгвардії та ДСНС України

Президент взяв участь у церемонії передачі вертольотів Airbus Н-225 Нацгвардії та ДСНС України

Захід відбувся в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Президент підкреслив, що «це непересічна подія, яскраве свідчення укріплення матеріальної бази для наших прикордонників, рятівників, підрозділів Національної гвардії».

«Символ нашої ефективної співпраці між Україною та Євросоюзом взагалі та між Україною, Францією і Німеччиною, яка приносить конкретні плоди», - сказав Президент. Він зауважив, що Німеччина бере участь у спільному з Францією виробництві цих гелікоптерів.

Президент відзначив технічні характеристики та можливості цих вертольотів, а саме їх злітну вагу в 11 тонн, місткість – до 24 рятівників або пасажирів.

За його словами, велика надійність і радіус дії більше ніж 1000 км дають можливість забезпечувати рятівні роботи в гірській місцевості та нести патрулювання в Азово-Чорноморському басейні. «Де ми маємо бути готові до будь-яких інцидентів, для авіаційної розвідки. Але, в першу чергу, завдання – боронити кордон, рятувати людей. Впевнений, що наші українські пілоти з честю справляться з цією місією», - підкреслив Президент.

Глава держави відзначив, що цей проект був реалізований у дуже короткий термін. «Буквально менше року ми обговорювали цей проект з Президентом Франції Еммануелем Макроном та Канцлером Німеччини Ангелою Меркель», - сказав Президент та відзначив роль Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та всієї переговорної команди у його практичному втіленні.

Президент також наголосив, що поставив завдання долучити до цих процесів і Збройні сили України.

«Ми повинні мати і бойові вертольоти Airbus, які посилять бойову міць Збройних сил України для захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України», - підкреслив Глава держави.

Він додав, що другим етапом співпраці з компанією Airbus буде використання бойових вертольотів для потреб ЗСУ.

Крім того, Президент зазначив, що використання французько-німецьких гелікоптерів підвищить конкуренцію і швидкість модернізації авіаційних машин серед українських виробників.