Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев привітав азербайджанську діаспору з Днем солідарності азербайджанців усього світу

Анатолій Бабічев привітав азербайджанську діаспору з Днем солідарності азербайджанців усього світу

Святкові заходи відбулися 18 грудня у Харкові.

Розпочалося святкування вже традиційним круглим столом, що відбувся в Почесному консульстві Азербайджанської Республіки в Харкові за участю представників ХОДА. Під час заходу неодноразово підкреслювався тісний зв'язок між Україною та Азербайджаном, а головною метою круглого столу стало обговорення стратегічного партнерства між нашими країнами.

«Для нас Україна - це дуже важливий стратегічний партнер, це підтверджено також і теплими відносинами між нашими президентами. Можу запевнити всіх присутніх, що кожного місяця делегації з України відвідують Баку», – відзначив депутат 3-х скликань Міллі меджлісу Азербайджанської Республіки, член Комітету з питань економічної політики, керівник міжпарламентської групи дружби Азербайджан - Україна, професор Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка Руфат Гурієв.

За його словами, діапазон відносин між країнами дуже широкий. Це культура, економіка, а також аграрний сектор.

Продовжилось святкування урочистим заходом, що відбувся в Палаці студентів Харківського НЮУ ім. Я. Мудрого. Захід відвідав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Він передав азербайджанській діаспорі вітання від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Наші країни та народи дуже схожі. Адже саме в цей час ми займаємося тим, що відновлюємо свою ідентичність», – сказав Анатолій Бабічев.

Він зазначив, що за останні роки економічні відносини між Україною та Азербайджаном розширились на 50%.

«Дуже приємно згадати й той факт, що на сьогодні ми маємо 10 діючих договорів між нашими закладами вищої освіти. Понад 3000 студентів з Азербайджану навчаються у вишах Харківщини», – навів дані заступник голови ХОДА. За його словами, таке тісне співробітництво - це тільки початок, і надалі відносини будуть лише розвиватися.