Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична зустрілася з колективом Обласної дитячої лікарні №1

Юлія Світлична зустрілася з колективом Обласної дитячої лікарні №1

Голова ХОДА ознайомилася з результатами ремонтних робіт, що були проведені в ОДКЛ №1, поспілкувалася з лікарями та медперсоналом, а також передала державну нагороду головному лікарю установи Оксані Піонтковській.

«Обласна дитяча лікарня №1 - це базовий медичний комплекс, який надає можливість хірургічного втручання всім дітям з Харківської області, а також приймає пацієнтів з Донецької та Луганської областей. Для того, щоб надавати якісну допомогу, ми зміцнюємо інфраструктуру цієї установи. Ремонтуємо ті будівлі й палати, які довго на це чекали. Купуємо нове обладнання. І, звичайно, впроваджуємо обласні програми, які бюджетним коштом надають можливість лікуватися або купувати те обладнання, яке не можуть собі дозволити купити сім'ї, щоб вилікувати своїх дітей», - сказала Юлія Світлична.

Під час зустрічі з колективом Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1 голова ХОДА нагадала про те, як на подібному заході минулого року лікарі ставили їй запитання щодо початку ремонтних робіт за кошти Європейського інвестиційного банку.

«Я сказала, що ремонт обов'язково буде. І сьогодні ці роботи ведуться. Ми зустрічалися з Європейським інвестиційним банком, довго перебували в переговорах, займалися цим питанням з Кабінетом міністрів України. І результат є - він втілюється, в тому числі й у вашій лікарні», - зазначила керівник області.

Так, цього року в ОДКЛ № 1 повністю замінили вікна на пластикові, відремонтували 1,5 тисячі квадратних метрів м'якої покрівлі, замінили 78 радіаторів.

«Завершуємо ремонт цокольного поверху - це основна магістраль, що з'єднує поліклінічне відділення зі стаціонаром. Також цього року була відкрита операційна, приймальне відділення, отримано обладнання та під нього зроблені ремонти в кожному відділенні», - повідомила головний лікар ОДКЛ №1 Оксана Піонтковська.

У найближчій перспективі установи - ремонт ще кількох відділень і рентгенкабінету.

Обласна дитяча клінічна лікарня №1 стала одним з 30 об'єктів медичної сфери області, де в цьому році проводять реконструкції. У 2019-му роботи продовжаться, запевнила голова ХОДА: «Будемо й надалі віддавати пріоритет гуманітарній сфері. Необхідне фінансування вже частково закладено в обласний бюджет».

«Для нас, медичних працівників, дуже важливі умови праці. Коли лікар, медсестра мають інструменти для того, щоб доглядати за хворим, надати йому кваліфіковану, професійну та доступну допомогу - це для нас, професіоналів, дуже важливо», - сказала голова Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я України Альона Благовіщенська. Вона подякувала Юлії Світличній за підтримку медичної сфери: «За те, що ви докладаєте таких зусиль у нашому регіоні та не тільки в регіоні, а лобіюєте інтереси медицини Харківської області на державному рівні».

У ході зустрічі з колективом Обласної дитячої клінічної лікарні №1 голова ХОДА передала державну нагороду Оксані Піонтковській. Їй надано звання «Заслужений лікар України». Також керівник області вручила співробітникам установи відзнаки ХОДА.

Більше фото