Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Первомайській районній лікарні ремонтують пологове відділення та покрівлю

У Первомайській районній лікарні ремонтують пологове відділення та покрівлю

З ходом робіт ознайомився заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев під час робочої поїздки до Первомайського району.

«Цей проект – приклад спільної роботи міської, районної та обласної влади, яка приділяє увагу проведенню ремонтних робіт у Первомайській районній лікарні. В області, мабуть, за багато десятиліть на першому плані - поліпшення матеріально-технічної бази лікувальних закладів. Первомайська лікарня - тому приклад. За кошти обласного бюджету почали ремонтувати дах. Впевнений, що цього року роботи будуть завершені. Головна мета проекту – енергомодернізація приміщення. Я впевнений: після проведення заходів у будівлі буде набагато тепліше, і  економніше будуть витрачатися енергоносії. А це одне з головних завдань, яке ставить перед нами голова області Юлія Світлична», - розповів Анатолій Бабічев. 

Також він додав, що міська влада залучає кошти міжнародних фондів і організацій, зокрема - активно співпрацює з GIZ. Так, ремонт пологового відділення лікарні проводиться саме в рамках цієї співпраці. Ведуться й перемовини щодо закупки обладнання, якого бракує.

Окрім того, в рамках проекту Міністерства тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб місто Первомайськ отримало кошти, за які буде проведено ремонт фізіотерапевтичного відділення лікарні, закуплено нове обладнання.

За словами головного лікаря ЦРЛ Івана Панаріна, минулого року було проведено ремонт денного стаціонару.

За рік лікування у медичному закладі проходять близько 5 тисяч осіб.