Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Албанією

У Харкові відзначили 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Албанією

Урочистий захід, який також присвятили річниці незалежності Республіки Албанія, відбувся 13 грудня у Харківському державному академічному драматичному театрі імені О.С. Пушкіна.

У концертній залі театру зібралися не лише харків’яни, адже цього дня Харків став центром святкування 25-річчя дипломатичних відносин між Україною та Албанією та 106-ї річниці незалежності Республіки Албанія. Завітали представники одеської та запорізької діаспор. Привітати албанську діаспору, що проживає у різних регіонах України, приїхали заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Албанія в Україні Шпреса Курета.

Звертаючись до присутніх, Анатолій Бабічев передав вітання від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Хочу сьогодні привітати весь албанський народ зі 106-ю річницею незалежності. Також сьогодні відзначається 25-річчя дипломатичних відносин між нашими країнами. Хочеться зауважити, що відносини між нами розвиваються не тільки на державному, а й регіональному рівні», - сказав Анатолій Бабічев.

Він подякував Шпресі Куреті за її активну участь у низці міжнародних заходів, що відбулися впродовж року на Харківщині.

«Цього року найобдарованіші діти Харківської області відпочивали у Республіці Албанія, і це була особиста ініціатива Шпреси Курети. Діти повернулися з відпочинку натхненними на нові здобутки, - відзначив Анатолій Бабічев. - Після цього хочеться ще більше започатковувати проектів між нашими країнами».

Заступник голови ХОДА згадав і про зустріч, що відбулась між головою ХОДА Юлією Світличною та Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Албанія в Україні Шпресою Куретою.

«Під час зустрічі обговорювалось питання впровадження прямого авіасполучення між Харковом і Тираною. І я впевнений: якщо дві жінки домовились, то вони це зроблять», – зазначив Анатолій Бабічев.

Для всіх гостей заходу в холі Харківського державного академічного драматичного театру імені О.С. Пушкіна було організовано тематичну виставку з традиційними предметами албанського побуту. Також було виконано традиційні народні пісні, серед яких - і композиція, якій уже понад 200 років.