Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній лікарні для чорнобильців відновили дах, комунікації та завершують ремонт 4 відділень

В обласній лікарні для чорнобильців відновили дах, комунікації та завершують ремонт 4 відділень

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС медичний заклад, де триває реконструкція, відвідала голова ХОДА Юлія Світлична.

Разом із представниками чорнобильських організацій області вона ознайомилася з ходом ремонтних робіт у Харківському обласному диспансері радіаційного захисту населення.

«У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ми приходимо до людей не з пустими обіцянками, а з реальними справами, - підкреслила Юлія Світлична. - 35 років ця лікарня не бачила ремонту. Сьогодні вже відремонтовано дах, інженерні комунікації, на завершальному етапі - діагностичне, фізіотерапевтичне, реанімаційне та операційне відділення. Замінюються вікна й санвузли. Ми й надалі виділятимемо кошти, щоб комплексно підійти до ремонту цієї лікарні – адже це питання не тільки соціальних гарантій, це питання справедливості».

Голова ХОДА передала лікарні новітнє медичне обладнання.

«З надходженням обладнання в нас було вкрай складно, - розповіла в.о. головного лікаря Харківського обласного диспансеру радіаційного захисту населення Ірина Пирогова. – Досі ми працювали на апаратурі, яка й морально, і фізично застаріла - 1970-80-х років випуску. Сьогодні ми отримуємо новий апарат УЗД і відеофіброгастроколоноскоп - те, що було вкрай необхідно нашим пацієнтам. Ми дуже вдячні обласній адміністрації і особисто голові ХОДА за увагу, яку було надано нашому закладу».

Юлія Світлична подякувала чорнобильцям за активну співпрацю з ХОДА, зокрема, й щодо проведення ремонту в диспансері радіаційного захисту. «Підрядник щодня враховує побажання, які є в цієї робочої групи», - відзначила керівник області.

Голова ХОДА запевнила, що ремонтні роботи та оновлення обладнання в головній обласній лікарні для чорнобильців триватимуть і наступного року.

«У цілому на Харківщині ми багато уваги приділяємо відновленню та будівництву комплексів та лікарень. Паралельно з ремонтами оснащуємо заклади устаткуванням та обладнанням – новим, сучасним, щоб лікарі мали нормальні умови для діагностики та лікування пацієнтів. Ми почули деякі побажання лікарів та на наступний рік будемо закладати фінансування», - сказала Юлія Світлична.

Також 14 грудня на Харківщині вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС. У традиційному покладанні квітів до пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку взяли участь чорнобильці, представники громадських організацій та керівництво області.

Більше фото