Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У харківському виші відкрився Центр викладання арабської мови

У харківському виші відкрився Центр викладання арабської мови

Захід у Національному економічному університеті ім. С. Кузнеця відвідала голова ХОДА Юлія Світлична.

«Харків завжди позиціював себе як студентська столиця. Ми входимо до 10-ки найбільших вишівських центрів Європи. Ми завжди шукаємо шляхи забезпечення того, щоб молодь, наукова спільнота й активна студентська громада мали нові можливості. Для цього в Харківській області за останній час створено 5 кластерів, ми запроваджуємо обласні стипендії, щоб мотивувати науковців. Організовуємо конкурси і конференції, відкриваємо нові лабораторії, наукові центри, парки», - сказала голова ХОДА під час урочистого відкриття Центру викладання арабської мови.

Керівник області відзначила, що Харківський національний економічний університет дуже активно розвивається, в тому числі розвиває кооперацію з міжнародними партнерами.

«В економічному університеті запроваджують багато програм. Зокрема, разом з ХОДА та громадським активом в університеті запроваджували безкоштовні курси підвищення рівня англійської мови. Не будемо зупинятися на досягненому. Ми будемо підтримувати всі ініціативи, які дають користь студентству і всім жителям області», - запевнила Юлія Світлична.

Ректор вишу Володимир Пономаренко відзначив, що відкриттям центру навчальний заклад завдячує домовленостям, що були досягнуті на Харківському міжнародному економічному форумі.

«Дякуючи Юлії Олександрівні, у вересні в Харкові був проведений економічний форум – як раз там було розпочато зустрічний рух Об’єднаних Арабських Еміратів та нашого університету. Минуло 2 місяці – і ось результат», - сказав Володимир Пономаренко

Центр вивчення арабської – вже 8-й подібний в університеті.

«Було спрямування на Європу та Америку. Трошки - на Китай. Тепер відкриваємо цілий світ - арабський. Це дасть поштовх і для набору іноземних студентів. У нас уже відкриті спеціальності, які викладаються повністю англійською мовою, з 1 вересня - буде повністю на французькій. Наступний крок – на арабській», - відзначив ректор.

Директор «Українського державного центру міжнародної освіти» Олена Шаповалова наголосила, що наразі Харківська область є передовою в Україні з розвитку міжнародного співробітництва. «Не тільки за кількістю студентів, а й за кількістю міжнародних академічних центрів, які відкриті в університетах», - додала вона.

Під час урочистостей з нагоди відкриття Центру арабської мови голова ХОДА Юлія Світлична передала ректору ХНЕУ Володимиру Пономаренку державну нагороду – Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Більше фото