Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - у лідерах з оздоровлення дітей

Харківська область - у лідерах з оздоровлення дітей

Про це під час брифінгу 13 грудня повідомив начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко.

«Цього року, за оперативними даними, охоплено оздоровленням та відпочинком 245399 дітей, що становить 107,6% від запланованої кількості. І це – один з найкращих показників у країні», - відзначив Віталій Кириленко.

Він також повідомив, що під час організації відпочинку дітей, у першу чергу, звертається увага на оздоровлення дітей соціально незахищених категорій (оздоровлено понад 162 тисяч осіб).

«На закупівлю путівок для дітей пільгових категорій у 2018 році з обласного бюджету виділено 51 млн 342 тис. грн. Це на 5,5% більше, ніж у минулому році», - розповів Віталій Кириленко.

З початку червня по листопад 2018 року за кошти обласного бюджету в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Харківської, Одеської, Запорізької та Львівської областей оздоровилося 7543 дитини.

Крім того, у 2018 році за кошти державного бюджету до ДП «УДЦ «Молода гвардія» (м. Одеса) та ДПУ «МДЦ «Артек» (м. Київ) на оздоровлення та відпочинок було направлено 1339 дітей.

Нагадаємо,  у 2018 році на території Харківської області працювало 736 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. В них відпочило 97106 дітей.