Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична нагородила переможців конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена»

Юлія Світлична нагородила переможців конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена»

Під час урочистої церемонії в ХНУ ім. В.Н. Каразіна відзначили 41 кращого працівника вишів області. Переможців конкурсу визначали в 9 номінаціях.

Цьогорічний конкурс «Вища школа Харківщини - кращі імена» - ювілейний. Кращих викладачів, керівників та співробітників вишів у Харківській області визначили вже в 20-е. Вітаючи переможців, голова ХОДА Юлія Світлична відзначила багату історію та традиції, які має вища школа Харківщини, та наголосила на важливості продовження традицій та подальшого розвитку закладів вищої освіти.

«Останнім часом у ваших навчальних закладах з’являються нові можливості для студентів, вони мають змогу розвиватися, відкривати для себе нові наукові майданчики, брати участь у міжнародних проектах, - відзначила, звертаючись до викладацької спільноти, керівник області. - Тільки разом, гуртуючись, об’єднуючись, наполегливо займаючись наукою, ми можемо розвивати та зміцнювати свій рідний край, свою рідну Харківщину. Ми маємо чим пишатися, маємо видатних людей, і саме завдяки науковцям маємо свій унікальний науково-культурний образ, за яким нас ідентифікують у всьому світі».

Юлія Світлична наголосила, що зараз Харківська область у сфері вищої освіти та науки займає провідні позиції не тільки на національних, але й на міжнародних теренах.

«Харківщина завжди пишалася та пишатиметься своїми науковцями. Саме наука та люди, які працюють у науці, – самовіддано та наполегливо – творять та укріплюють імідж нашої держави. Саме ви – майбутнє України», - сказала голова ХОДА.

Вона взяла участь у нагородженні пам'ятними дипломами кращих працівників вишів області. Цього року в XХ Обласному ювілейному конкурсі «Вища школа Харківщини – кращі імена» взяв участь 181 науково-педагогічний працівник з 33 закладів вищої освіти. Кращих визначали в номінаціях: «декан факультету», «завідувач кафедри», «викладач гуманітарних дисциплін», «викладач фундаментальних дисциплін», «викладач професійно-орієнтованих дисциплін», «науковець», «молодий науковець», «завідувач кафедри фізичного виховання», «директор (завідувач) бібліотеки». Рішенням обласної конкурсної комісії затверджені кандидатури 41 переможця та дипломанта конкурсу.

Так, у номінації «За мудрість і відданість освіті» нагородили директора Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, президента Харківського університетського консорціуму Людмилу Бєлову.

«Це дуже висока нагорода. Вона дуже цінна, тому що це – визнання нашої спільноти, спільноти освітян Харківщини, - сказала Людмила Бєлова. - Дуже важливо, коли ми маємо підтримку органів влади, тому я щиро дякую Юлії Світличній за те, що ми завжди відчуваємо таку підтримку. Приємно, що успіхи наших керівників мають і частинку нашої роботи, бо вони є вихованцями вищої школи Харківщини. Школи, яка є запорукою розвитку нашої області та України».

Більше фото