Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові презентували книгу «Видатні поляки і Харків: бібліографічний словник (1805-1918)»

У Харкові презентували книгу «Видатні поляки і Харків: бібліографічний словник (1805-1918)»

Представила книгу особисто автор – Любов Жванко.

Привітати професора кафедри історії та культурології, доктора історичних наук, викладача ХНУМГ імені О.М. Бекетова Любов Жванко прийшли друзі та колеги. Серед гостей - і заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев та Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський. Анатолій Бабічев особисто передав науковцю вітання від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Це не останній проект, який ми реалізуємо спільно з польськими партнерами, й дуже приємно, що такі презентації відбуваються в рік збереження культурної спадщини», - зазначив у своєму виступі заступник голови ХОДА.

Він відзначив, що голова ХОДА Юлія Світлична особливу увагу приділяє розвитку міжнародних відносин. Активна співпраця налагоджена між обласною владою та Генеральним консульством Республіки Польща, і її наслідком є низка успішних культурних проектів.

«Особи, історії яких увійшли до книги, - це ті, хто дійсно збагатив культуру не лише нашого міста, а й усієї України та Польщі», - сказав Анатолій Бабічев.

Генеральний консул Республіки Польща в Харкові також відзначив велику кількість проектів, що реалізуються під егідою консульства та обласної влади.

«Мені дуже приємно, що сьогодні ми втілюємо черговий успішний проект з університетом імені О.М. Бекетова, й він точно не останній», - зазначив під час виступу Януш Яблонський.

На завершення зустрічі автор книги «Видатні поляки і Харків: бібліографічний словник (1805-1918)» Любов Жванко передала примірник свого видання голові ХОДА Юлії Світличній.

«Ця книга – велика дослідна робота, що проведена мною, але без співпраці та підтримки з боку обласної влади вона б не побачила світ», - сказала Любов Жванко.