Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Система підготовки Збройних сил України адаптована до стандартів НАТО. Президент

Система підготовки Збройних сил України адаптована до стандартів НАТО. Президент

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко привітав українських військовослужбовців з Днем ЗСУ.

«Громадяни нашої держави пишаються своїм військом і довіряють йому. Армія і Збройні сили мають найвищий рівень довіри серед усіх державних інституцій. Наші Збройні сили –  це заслуга воїнів і ще мільйонів українців-патріотів, які зробили неймовірне – за такий короткий термін, менш ніж за п’ять років збудували армію, можливо, одну з найсильніших у Європі, і зупинили російського агресора», - сказав Глава держави на урочистому заході з нагоди Дня Збройних сил України.

«Саме українське військо і українська армія є надійним гарантом суверенітету, територіальної цілісності, незалежності нашої держави, гарантом безпеки українських громадян», - сказав Петро Порошенко.

За його словами, загартовані в боях з російським агресором Збройні сили України набули безцінного бойового досвіду. І це підтверджують авторитетні міжнародні військові експерти.

«Дуже важливо, що реформи, проведені у надзвичайно короткий термін в оборонному відомстві, забезпечили адаптацію системи підготовки особового складу Збройних сил України до стандартів Північноатлантичного альянсу», - зазначив Петро Порошенко.

Він підкреслив, що і надалі Збройні сили будуть продовжувати посилювати свій бойовий потенціал. 

«Цьому, безумовно, сприяє поступове надходження до бойових частин сучасного озброєння та техніки, нової та модернізованої, нових, апробованих у боях елементів підготовки всіх категорій особового складу», - зауважив Президент.

Глава держави також назвав безпрецедентною кількість навчань та заходів підготовки, які були проведені у 2018 році.  «Я мав можливість особисто спостерігати за умілими діями військових частин та підрозділів Збройних сил України під час тактичних навчань у різних частинах, у різних регіонах держави, можу впевнено стверджувати, що на кожен агресивний крок ворога готова оперативна, жорстка, рішуча і професійна відповідь», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

Він додав: «Ворог заплатить високу ціну за безвідповідальне і авантюрне рішення вдертися на українську землю».

За його словами, командири української армії здатні якісно планувати та ефективно управляти підпорядкованими підрозділами у різних видах бою. «Я задоволений рівнем взаємодії, який демонструють учасники маневрів. А реальний противник повинен, ще раз наголошую, усвідомлювати: найкраще зараз військам противника і агресора, які окупують нашу державу, – звільнити територію», - підкреслив Президент.

Петро Порошенко зазначив, що українська сторона наполегливо працює над тим, щоб це відбулося політико-дипломатичним шляхом. «Але цей шлях може бути успішним лише тоді, коли ми маємо надійні, сильні, професійні,  рішучі Збройні сили», - підкреслив він.