Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чкаловському будують модульні котельні, від яких буде працювати централізоване опалення селища

У Чкаловському будують модульні котельні, від яких буде працювати централізоване опалення селища

Одна котельня вже введена в експлуатацію, ще три планують здати в першому півріччі 2019 року.

З ходом будівництва котелень ознайомився заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. За дорученням керівника області Юлії Світличної він відвідав Чугуївський район з робочою поїздкою 4 грудня.

«Чкаловська громада звернулася до нас з проектом ефективного теплопостачання селища. Річ у тому, що наявна котельня знаходиться на відстані двох кілометрів від Чкаловського, вона в зношеному стані, в ході її експлуатації відбуваються втрати газу. Тому Юлія Світлична, звичайно ж, повністю підтримала ініціативу громади щодо будівництва сучасних модульних котелень в селищі», - розповів Євгеній Шахненко.

Нові котельні - комбіновані, вони можуть працювати як на газі, так і на твердому паливі. Вони набагато економічніші за стару котельню, що дозволить знизити тариф на опалення для населення. За словами мешканців будинків, які опалюються вже введеним в експлуатацію теплопунктом, рахунки за тепло стали менше в півтора раза.

«Важливо, що ці котельні дадуть можливість не збільшувати тарифи для населення у зв'язку з подорожчанням газу. Крім того, це можливість регулювання подавання і індивідуального обліку тепла», - зазначив Євгеній Шахненко.

Кошти на будівництво котелень були виділені з обласного бюджету при співфінансуванні з бюджету громади.

«Ми дуже вдячні голові області Юлії Світличній за можливість реалізувати такий важливий для нас проект. Тепер у нас буде можливість надати людям якісну послугу і знизити тариф, - підкреслив заступник голови Чкаловської ОТГ Костянтин Чернявський. - Важливо, що обласна адміністрація весь час на зв'язку з нами, контролює процес будівництва і допомагає вирішувати поточні питання».

За словами керівника підрядної організації Юзефа Броневського, роботи, пов'язані з пеллетною частиною, на всіх трьох котельнях завершать до кінця року. До робіт по газовій групі візьмуться в наступному році. Здати об'єкти планують в першому півріччі 2019-го, щоб протестувати системи - і вже з наступного опалювального сезону повністю перевести централізоване опалення Чкаловського на роботу від модульних котелень.