Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво області робить все для розвитку науки на Харківщині. Анатолій Бабічев

Керівництво області робить все для розвитку науки на Харківщині. Анатолій Бабічев

4 грудня заступник голови ХОДА взяв участь в урочистих зборах наукової громадськості регіону з нагоди відзначення 100-річчя Національної академії наук України.

Анатолій Бабічев привітав присутніх зі святом від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«100 років тому відбулась подія, яку, безперечно, треба сприймати як подію великого державного значення. Було засновано Академію наук України - найвищу наукову установу! За часи існування академія досягла значних успіхів у розвитку фундаментальних і прикладних досліджень у багатьох галузях сучасної науки. Зроблено чимало відкриттів і винаходів, започатковано нові наукові й технічні напрями, висунуто багато теорій і концепцій, сформовано всесвітньо відомі наукові школи. І сьогодні можна констатувати, що в цих здобутках є значна частка, а в багатьох випадках – вирішальна роль, науковців Харківщини», - сказав Анатолій Бабічев.

Він також зазначив, що зараз керівництво ХОДА спільно з науковими установами області докладає всіх зусиль для подальшого розвитку харківської науки.

«Харківщина беззаперечно є освітнім і науковим центром України. А розвиток науки у нерозривному зв’язку з освітою та наукомістким виробництвом – єдина запорука розвитку держави, – сказав Анатолій Бабічев. - Водночас голова області Юлія Світлична розуміє наявність проблемних питань, з якими стикаються наукові установи регіону.  Розуміє та лобіює їх вирішення на державному рівні, бо абсолютна більшість з них має державне значення і потребує вирішення саме в національних інтересах. Хочу запевнити вас, що команда області і особисто Юлія Світлична робить все для того, щоб для вчених були створені максимально сприятливі умови». 

Як відзначив голова Північно-східного центру НАН України і МОН України академік НАНУ Володимир Семиноженко, попри складні умови сфера науки розвивається, - виділяються фінанси, надаються нові приміщення, закуповується нове обладнання.

«Країну можна побудувати лише на головному фундаменті: інтелектуальній діяльності, науці, створенні технологій для економіки. І у Харкові є таке розуміння. Свідоцтвом цього є ставлення керівництва області до науковців, ставлення наших колег на підприємствах, у закладах освіти і культури. Якщо у нас з вами є амбіційні задачі, значить, наука буде завжди затребувана, наука обов’язково буде процвітати, і країна буде розвиватися як сучасна, технологічна держава», - сказав Володимир Семиноженко.

Анатолій Бабічев вручив науковцям обласні відзнаки: почесні грамоти облдержадміністрації та подяки голови ХОДА. Також науковці отримали відзнаки НАНУ.

Під час заходу гостям було представлено відеопривітання від президента Національної академії наук України Бориса Патона. Також відбувся концерт майстрів мистецтв Харківської обласної філармонії.