Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Консультативна місія ЄС продовжить роботу офісу в Харківській області

Консультативна місія ЄС продовжить роботу офісу в Харківській області

Подальші напрямки співпраці обговорили під час зустрічі голова ХОДА Юлія Світлична та голова КМЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас.

На початку зустрічі Юлія Світлична відзначила ефективну співпрацю Харківщини з Консультативною місією Європейського Союзу та ті результати, які дає така робота.

«Сподіваємося, що наше подальше співробітництво також буде спрямоване на укріплення правоохоронної системи тут, на Харківщині, та запровадження нових ідей, нових європейських підходів - до роботи правоохоронної системи, зокрема», - сказала керівник області.

Вона запевнила міжнародних партнерів у підтримці роботи місії на Харківщині з боку ХОДА.

«Ми зробимо все, щоб ваша комунікація з силовими структурами на території Харківщини була конструктивна та ефективна. Відзначаємо дуже позитивні оцінки тих обласних програм, які ми напрацювали разом з вами та які були затверджені обласною радою. Продовжуємо цю роботу. І, якщо будуть пропозиції з вашого боку, розглянемо та включимо їх до проектів та тих заходів, які вже є в наших програмах», - сказала Юлія Світлична.

У свою чергу, Кястутіс Ланчінскас відзначив результати, яких вдалося досягти в Харківській області – зокрема, в галузі розробки програми громадської безпеки.

«Ми залишаємося в Харківській області. Місія продовжить свою роботу. Кілька днів тому в деяких медіа з’явилася неправдива інформація, що місія піде з тих регіонів, де впроваджено воєнний стан, але це не так, ми залишаємося», - запевнив Кястутіс Ланчінскас.

Під час зустрічі сторони обговорили хід реформування правоохоронних органів та запровадження ними сучасних методів та кращих практик міжнародних партнерів. Одним з порушених питань стало подальше підвищення рівня довіри населення до правоохоронців та взаємодії поліції з громадськістю. Кястутіс Ланчінскас розповів про проекти, які місія надалі буде реалізовувати в Харківській області.

«Ефективність правоохоронної системи – це запорука спокійного життя на території Харківської області. Тому посилення цієї ланки для нас дуже важливо», - наголосила, підсумовуючи зустріч, Юлія Світлична.

Більше фото