Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області створено 41 підрозділ місцевої пожежної охорони

В області створено 41 підрозділ місцевої пожежної охорони

Протягом 10 місяців 2018 року ці підрозділи здійснили 457 виїздів на пожежі, під час яких було врятовано майна більш ніж на 17,5 млн грн.

Це питання розглянули у ході засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки 30 листопада.

Перший заступник голови ХОДА Марк Беккер зазначив, що питання створення підрозділів місцевої пожежної охорони знаходиться на особистому контролі керівника області Юлії Світличної. Також голова ХОДА поставила задачу – в умовах особливого стану створити в області додаткові оперативні мобільні групи.

На даний момент підрозділи місцевої пожежної охорони функціонують у 23 районах області. У Зміївському районі прийнято рішення по його створенню, є будівля, вирішується питання зі штатним розписом та придбанням пожежного автомобіля.

На фінансування підрозділів місцевої пожежної охорони у 2018 році було виділено 7 млн 739 тис. грн.

«Згідно з наявними вимогами, радіус виїзду пожежно-рятувальних підрозділів у сільській місцевості не повинен перевищувати 13,3 км, при цьому час слідування бойового розрахунку до місця надзвичайної ситуації складатиме до 20 хвилин. Головним управлінням ДСНС України у Харківській області проведено аналіз розташування рятувальних підрозділів на території області, за результатом якого було визначено необхідність створення додаткових підрозділів МПО», - розповів перший заступник начальника ГУ ДСНС в Харківській області Сергій Чабань.

Визначено 16 населених пунктів у 12 районах області, де в першу чергу необхідно створити МПО. Головам цих районних державних адміністрацій були спрямовані листи з пропозицією розгляду питання щодо створення підрозділів МПО та передбачення коштів у бюджеті на 2019 рік

«Підрозділи місцевої пожежної охорони - основа забезпечення захисту населення і території в сільській місцевості від пожеж. У рамках децентралізації під час створення об’єднаних територіальних громад одним із завдань є забезпечення захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, у тому числі пожеж. Сьогодні громади отримали реальні можливості самостійно вирішувати це питання», - зазначив Сергій Чабань.

Зокрема, громадам надано рекомендації щодо спорудження центрів порятунку «Безпечно» модульного типу для підрозділу МПО. Методичні рекомендації розміщено на сайті ХОДА.