Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА взяла участь у засіданні оперативного штабу ДСНС

Голова ХОДА взяла участь у засіданні оперативного штабу ДСНС

На заході, що відбувся під керівництвом Геннадія Зубка, обговорили переведення єдиної системи цивільного захисту в режим особливого періоду.

Україна, яка сьогодні має відкритий акт агресії з боку РФ в Азовському морі, готова у найкоротші терміни відновити і побудувати систему цивільного захисту, яка повинна діяти в особливий період. Про це під час засідання оперативного штабу ДСНС наголосив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Долучивши центральні органи виконавчої влади, територіальні органи влади на місцях, а також органи місцевого самоврядування, потрібно домогтися необхідної координації у виконанні поставлених завдань. Ми готові у будь-який момент адекватно і професійно відреагувати на нові виклики, які можуть мати місце, у тому числі на надзвичайні ситуації», - зазначив Геннадій Зубко.

Під час засідання обговорили питання роботи системи та узгодили координацію дій усіх служб під час особливого періоду. Керівник ХОДА Юлія Світлична повідомила про готовність служб регіону та органів державної влади до виконання всіх покладених на них завдань.

«Обстановка в Харківській області зараз є спокійною та контрольованою, - відзначила Юлія Світлична. – Силові відомства та служби системи цивільного захисту переведені на посилений режим роботи. Ще раз хочу запевнити всіх жителів регіону: ми робимо все, що передбачено законом, і не допустимо порушення конституційних прав громадян».

Більше фото