Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонти та реконструкції цього року провели на понад 400 об’єктах в області

Ремонти та реконструкції цього року провели на понад 400 об’єктах в області

Такі дані навела голова ХОДА Юлія Світлична в ході засідання постійної комісії Харківської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва.

Під час засідання комісії розглянули низку проектів рішень, які планують винести на розгляд депутатів Харківської обласної ради на найближчій пленарній сесії 6 грудня. Серед них – проекти рішень про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік та про обласний бюджет на 2019 рік; про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2018 рік, про внесення змін до цього документу та про затвердження відповідної програми на 2019 рік тощо.

«Харківська область останнім часом набрала високі темпи проведення реконструкцій та ремонтів. Вони проходять не тільки в обласному центрі, але й у найвіддаленіших куточках краю. Цьогоріч роботами охоплено понад 400 об'єктів. Це стосується різних сфер: і охорони здоров'я, і освіти (дошкільної освіти, зокрема). Такі темпи роботи, будівництва та реконструкцій потрібно зберігати та примножувати», - звернулася до депутатів обласної ради голова ХОДА.

Вона наголосила, що головним завданням для органів місцевої влади та самоврядування є постійне спілкування з жителями регіону та корегування проектів і планів відповідно до реальних потреб громад.

У ході засідання комісії директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Андрій Колос навів ключові дані щодо соціально-економічного розвитку Харківської області за 9 місяців 2018 року та повідомив про виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області в частині проведення будівельних та ремонтних робіт.

«За даними на сьогодні, роботи виконані вже на 408 об'єктах, внесених до програми. Для інформації - в 2016 році було профінансовано роботи на 236 об’єктах, а в 2017-му - на 173 об'єктах. Тобто ми вже зробили в 2 рази більше, ніж за минулий рік», - відзначив Андрій Колос.

Він також повідомив, що змінами до програми пропонується внести ще 34 об'єкти: 1 - по галузі охорони здоров’я, 4 - зі сфери ЖКГ, 2 – культури й туризму, 3 – освіти, 23 - фізкультури та спорту й 1 – галузі паливно-енергетичного комплексу.

Голова ХОДА закликала депутатів підтримати запропоновані зміни.

«Сьогодні ми маємо можливість долучити до основного переліку ще 34 об'єкти, щоб там також зробити ремонти. Дуже сподіваюся, що до кінця року всі роботи, які були заплановані, будуть виконані, а якщо ми зможемо збільшити перелік об'єктів на наступний рік, прошу вас попрацювати з вашими виборцями, жителями області, щоб зрозуміти першочерговість наших планів», - сказала голова ХОДА.

Більше фото