Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Плавці Харківщини успішно виступили на чемпіонаті України

Плавці Харківщини успішно виступили на чемпіонаті України

Участь у змаганнях взяли 335 спортсменів з 20 областей України та Києва, а за їх підсумками збірна області завоювала 8 золотих, 8 срібних, 4 золотих медалі та посіла третє загальнокомандне місце.

Чемпіонат України з плавання серед юніорів відбувся в харківському басейні «Акварена».

Найбільшу кількість медалей здобула Карина Снітко. Вона фінішувала першою на дистанціях 50м, 200м та 800м вільним стилем, а також посіла другі місця на дистанціях 100м та 400м вільним стилем.

Серед юніорів тричі на найвищу сходину п’єдесталу пошани підіймався Герман Фень, який переміг на дистанціях 50м, 100м та 200м на спині.

Також харківські плавці посіли призові місця в естафетах. Тетяна Євмінова, Таїсія Коростій, Євгенія Стецуріна та Карина Снітко були другими в естафеті 4x100 м вільним стилем серед жінок.

В естафеті 4x100м (комбінована) серед жінок Таїсія Коростій, Марія Кульпіна, Тетяна Євмінова та Євгенія Стецуріна фінішували третіми.

Бронзову медаль також здобули Герман Фень, Максим Голубничий, Микита Антосін та Ярослав Кощієнко в естафеті 4x100м (комбінована) серед чоловіків.

У загальнокомандному заліку збірна Харківської області посіла третє місце. Друге було у команди Дніпропетровської області, а перемогу за цим показником здобули плавці Київської області.

У цьому році на харківських плавців чекає ще одне важливе змагання – чемпіонат України серед юнаків та дівчат, який з 4 по 7 грудня відбудеться в місті Дніпро.