Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У жовтні 10 підприємств області виплатили 1,3 млн грн боргів із заробітної плати

У жовтні 10 підприємств області виплатили 1,3 млн грн боргів із заробітної плати

22 листопада відбулося чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрій Шпарага відзначив, що стан погашення заборгованості із заробітної плати знаходиться на особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної.

«За даними моніторингу за жовтень борги із заробітної плати скорочені на 10 підприємствах на 1,3 млн грн», - повідомив Юрій Шпарага.

Керівники ПАТ «Харківський підшипниковий завод» та Кулиничівського виробничого управління житлово-комунального господарства «Елітне» зобов’язалися погасити заборгованість із виплати заробітної плати до кінця поточного року, керівник Первомайського КП «Тепломережі» запевнив про повну ліквідацію боргів до 1 лютого 2019-го.

Також у ході наради було прийнято рішення спрямувати листа до ДК «Укроборонпром» щодо відновлення роботи та сприяння погашенню заборгованості із заробітної плати та по єдиному соціальному внеску на державних підприємствах, що знаходяться в його управлінні - Харківському заводі транспортного устаткування та Харківському конструкторському бюро з двигунобудування.

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів. Керівників підприємств-боржників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та доручено скласти графіки погашення заборгованості з виплати заробітної плати на 2018-2019 роки.