Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські сумоїсти успішно виступили на домашньому Кубку України

Харківські сумоїсти успішно виступили на домашньому Кубку України

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Під час урочистої церемонії відкриття Кубку України від Харківської облдержадміністрації спортсменів, тренерів та суддів привітав спеціаліст Управління у справах молоді та спорту, куратор цього виду спорту Руслан Байрамов та разом з керівництвом Федерації сумо України нагородив переможців та призерів юнацького чемпіонату Європи, який в жовтні цього року відбувся в Естонії.

Участь у змаганнях взяли близько 150 спортсменів з 11 регіонів країни. Приїхали майже всі сильніші спортсмени, в тому числі переможці та призери Всесвітніх ігор. Попри потужну конкуренцію, господарі Кубку - харківські суматорі - показали свій високий рівень майстерності та вибороли 2 золоті, 6 срібних, 7 бронзових нагород та посіли перше загальнокомандне місце.

Переможцями Кубку стали: Іван Обрезанов (вагова категорія - до 100кг) та Максим Олешко (вагова категорія - понад 115кг). Крім того, на рахунку Олешка була і бронзова медаль, яку він виборов у абсолютній вазі.

Срібні медалі здобули: Таїсія Редченко (вагова категорія - понад 95кг та в абсолютній категорії), Андрій Анненков (вагова категорія - до 92кг), Іван Сарачан (вагова категорія - понад 115кг)

Також дві срібні медалі були здобуті в командних змаганнях. Чоловіча команда, в складі якої виступали Максим Олешко, Іван Сарачан і Демід Караченко, в фіналі поступилася суперникам з Сумської області, а жіноча, до складу якої увійшли Таїсія Редченко, Вікторія Сукретна та Катерина Москальова, – спортсменкам з Вінницької області.

Бронзовими призерами Кубку стали: Вікторія Сукретна (вагова категорія - до 55кг), Катерина Москальова (вагова категорія - до 80кг), Демід Караченко (вагова категорія - до 85кг), Дмитро Беленець (вагова категорія - до 92кг), Дмитро Пирипилиця (вагова категорія - до 100кг), Аркадій Рубін (вагова категорія - до 100кг).

Ці змагання підбили підсумки цього сезону.

«2018 рік був дуже успішним як для українського, так і харківського сумо. На чемпіонаті світу збірна України посіла друге загальнокомандне місце, багато медалей привезли з чемпіонату Європи. На юнацькому чемпіонаті Європи збірна до 16 років посіла перше загальнокомандне місце, а до 14 років – друге. На усіх цих стартах успішно виступили харківські спортсмени. Дуже приємно, що в Харкові також з’являються молоді перспективні спортсмени», - говорить президент Федерації сумо Харківської області Антон Чуєв.

Підсумки Кубку України будуть враховуватися при формуванні національної збірної на наступний рік. Перший міжнародний старт 2019 року на українських сумоїстів чекає вже у січні. Команда вирушить до Угорщини, де відбудеться етап Кубка Європи.

Теги