Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев вручив державні нагороди капеланам Харківської єпархії УПЦ КП

Анатолій Бабічев вручив державні нагороди капеланам Харківської єпархії УПЦ КП

Відзнаки Президента України військові священики отримали 21 листопада - з нагоди Дня Гідності та Свободи.

Заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев передав представникам Харківської єпархії Української православної церкви Київського патріархату вітання та уклін за роботу на фронті від керівника області Юлії Світличної.

«Події п’ятирічної давнини дали значний поштовх для розвитку нашої країни. Впевнений, що ми вже ніколи не змінимо курс на європейські цінності та євроатлантичну інтеграцію. На жаль, нам доводиться платити високу ціну за свою свободу: на сході триває війна, щодня гинуть наші захисники. І військові священики – це підтримка та духовна опора для наших воїнів», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Він передав державні відзнаки керуючому Харківською єпархією УПЦ КП єпископу Харківському і Богодухівському Митрофану, протоієрею Григорію Стасюку, протоієрею Олександру Мариничу, ієрею Василю Лепяку, ієрею Ігорю Маяку та ієрею Серго Бубашвілі.

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, у свою чергу, передав обласній адміністрації грамоту від духівництва.

«Ми вдячні керівнику області Юлії Світличній за відзнаку духівництва. Адже церква одразу прийшла на допомогу військовим, наші священики відправилися на передову за військом, де і сьогодні допомагають захищати нашу Україну, - сказав єпископ. – Ми хочемо передати благословенну грамоту обласній адміністрації, щоб події, які відбувалися тут у 2014 році, ніколи не повторилися».

Більше фото