Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Близнюках на 80% реконструювали будівлю для нового дитсадка на 150 місць

У Близнюках на 80% реконструювали будівлю для нового дитсадка на 150 місць

Відкрити дошкільний заклад планують у наступному навчальному році.

Хід ремонтних робіт на об'єкті за дорученням глави ХОДА Юлії Світличної проінспектував її заступник Євгеній Шахненко.

Для того, щоб розмістити дошкільний заклад, у Близнюках реконструюють будівлю колишнього банку «Україна».

«Банк закінчив роботу ще в 1997 році, але громада не могла використовувати будівлю, бо вона перебувала в державній власності. Чотири роки ми боролися, щоб приміщення передали громаді і, нарешті, 2,5 року тому ми виграли конкурс й отримали фінансування з Державного фонду регіонального розвитку для облаштування тут дитячого садка», - розповів Близнюківський селищний голова Геннадій Король.

Зараз він називає цю будівлю головною прикрасою селища, хоча будівельні роботи тут тривають. Завершити їх планують у 2019 році.

«У селищі Близнюки в черзі на відвідування садка знаходяться 60 дітей - 2 наявні дошкільні установи перевантажені. Новий дошкільний заклад забезпечить 150 місць. Будівля спроектована згідно з усіма нормами, тут також буде найсучасніше обладнання - новий харчоблок, ігрові кімнати та приміщення для інклюзивної освіти», - підкреслив Євгеній Шахненко.

За інформацією заступника голови ХОДА, на даний момент роботи в будівлі виконані на 80%. Тут забезпечено автономне теплопостачання - котельня на альтернативному паливі.

«Зараз закінчується монтаж системи вентиляції, енергопостачання, вже подано тепло, в приміщенні йдуть оздоблювальні роботи. Завдання, яке поставила керівник області Юлія Світлична, - щоб дитячий садок почав роботу в наступному році, буде виконано. Також окрему увагу приділимо плануванню території - зробимо красиві павільйони й огорожу», - сказав Євгеній Шахненко.

Крім того, селищний голова зазначив, що зараз відбувається тристороннє фінансування будівельних робіт - з державного, обласного та місцевого бюджетів.